ÇOCUKLARA KUKLA İLE ATIK PİL EĞİTİMİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇOCUKLARA KUKLA İLE ATIK PİL EĞİTİMİ

16.02.2015

Sarıyer Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğü, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) işbirliği ile anaokulu öğrencilerini atık piller konusunda bilinçlendirdi. Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi’nde sahnelenen atık piller “Tapi ile Topi”nin geri dönüşüm yolunda başına gelenlerin anlatıldığı kukla tiyatro gösterisini izleyen öğrenciler, atık pilin ne olduğunu, doğaya verdiği zararı, ne şekilde toplanması gerektiğini eğlenceli bir oyun ile öğrendiler. 

İnsan sağlığı ve çevre için potansiyen bir tehlike oluşturan, ev, işyeri, okul gibi yerlerde yaygın olarak kullanılan pillerin doğaya verdiği zararın anlatıldığı kukla gösterisini izleyen çocuklar, oyunu sergileyen tiyatrocularla karşılıklı diyolog ile merak ettikleri soruları sordular. 

Çevre bilincinin çocuk yaşta başladığına ve atık pil toplama alışkanlığının çocuk yaşta edilinildiğine dikkat çeken Sarıyer Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürlüğü, gösterinin sonunda çocuklara atık pil kutusu, boya kitabı ve geri dönüşümden elde edilen boya kalemlerinin bulunduğu hediyeler verdi.