ÇOCUK HAKLARI “HEPSİ HER ZAMAN TÜM ÇOCUKLAR İÇİN” | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇOCUK HAKLARI “HEPSİ HER ZAMAN TÜM ÇOCUKLAR İÇİN”

27.12.2014
 
 Sarıyer Belediyesi, İTÜ Geliştirme Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ortaklığıyla yürütülen “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı’’ kapsamında, çocuk haklarını koruyan ve savunan bir yaşam kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen Çocuk Hakları Festivali’nin son günü yine yoğun ve eğlenceli bir programa sahne oldu.
 
Başkan Genç: Ana hedefimiz; herkesin mutlu olduğu bir toplum yaratmaktır
 
 
Festivalin 3. gününde bir konuşma gerçekleştiren Sarıyer Belediye Belediye Başkanı Şükrü Genç, “İnanılmaz bir mutluluk içerisindeyiz. Ancak çocukların mutlu olduğu bir dünya yaşanılabilir olur” dedi. Ana hedeflerinin herkesin mutlu olduğu bir toplum yaratmak olduğunu ifade eden Genç, Çocukların geleceğini sağlam temeller üstüne inşa etmek için çalıştıklarını ve SAGEM’lerin de bu düşüncenin ürünü olduğunu sözlerine ekledi. “Böyle bir projeyi güzel bir birliktelikle hayata geçirmek bizler için büyük gurur” diyen Genç, salonu dolduran ailelerden kendisi için değil, çocuklar için büyük bir alkış istedi. 
 

 

Program yine dolu doluydu
 
 
Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 3 gün süren festivalin son gününde çocuklar kendi ürettiklerini yaşıtları ile paylaştı. Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencileri tarafından hazırlanan Çocuk Hakları temalı slayt gösterisinin ardından gitar dinletisi ile devam eden programda şiir dinletisinin yanı sıra ritim ve piyes gösterildi. SAGEM Bahçeköy öğrencileri “Kendi enstrümanını kendin yap” isimli ritim çalışmasını sahnelerken, SAGEM Sarıyer öğrencileri tarafından sahnelenen pandomim gösterisi büyük beğeni kazandı. Eğlendirirken öğretmeyi amaçlayan program kapsamında SAGEM FSM öğrencileri tarafından hazırlanan “Akran Zorbalığı” günümüz çocuklarının yaşantılarına ışık tuttu.
 
 
    
Öğrenciler şiirlerini Başkan Genç’e hediye etti 
 
 
Sahnede büyük bir coşku ve içtenlikle okudukları ve kendi ellerinden, yüreklerinden çıkan duygularla kaleme aldıkları dizeleri paylaşan öğrenciler, büyük alkış alan performanslarının ardından yazdıkları şiirleri Başkan Genç’e hediye ettiler. 
 
       

 

Başkan Genç yüzlerce kitap imzaladı 
 
 
Program bitiminde yüzlerce minik öğrenciyle hatıra foroğrafları çektiren Genç ayrıca onlardan gelen isteği kırmayarak belediye tarafından armağan edilen kitapları tek tek imzaladı. Heyecanla imza sırasının kendilerine gelmesini bekleyen öğrenciler, fuaye alanında uzun bir kuyruk oluşturdu.