ÇOCUK HAKLARI FESTİVALİ | SARIYER BELEDİYESİ

ÇOCUK HAKLARI FESTİVALİ

25.12.2014
 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında desteklenen “Çocuk Dostu Yerel İnisiyatif” başlıklı AB Projesi, Sarıyer Belediyesi öncülüğünde İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu ortaklığı ile yürütülmektedir.

Sarıyer ilçesinde çocuk haklarını koruyan ve savunan bir yaşam kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığı proje kapsamında 25-26-27 Aralık tarihlerinde 3 günlük bir ‘’ÇOCUK HAKLARI FESTİVALİ’’ düzenlenecektir.

Proje kapsamında çalışılmakta olan 8 pilot okul ve Sarıyer Gençlik ve Eğitim Merkezi’nden yaklaşık 2500 çocuk ve öğretmenin katılacağı festivalde, proje sürecinde çocuklar tarafından hak temelli yazılan, çizilen, resmedilen yani üretilen tüm projeler yine çocuklar tarafından sahnelenecek ve sergilenecektir. Çocuklar ürettikleri eserleri üç gün boyunca diğer arkadaşları ve yetişkinlerle paylaşarak, seslerini ürettikleri çalışmalarla duyuracaklar.

Program Akışı İçin Tıklayınız!

Tarih : 25-26-27 Aralık 2014
Saat : 25-26 Aralık 09:30-14:30
                  27 Aralık 13:00-15:30
Yer    : Sarıyer Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi (Darüşşafaka Metroüstü)