ÇOCUK HAKLARI EĞİTİM PROGRAMINA KATILAN ÖĞRETMENLER SERTİFİKALARINI ALDI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇOCUK HAKLARI EĞİTİM PROGRAMINA KATILAN ÖĞRETMENLER SERTİFİKALARINI ALDI

12.09.2014

Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında hazırlanan Çocuk Dostu Yerel İnisiyatif başlıklı proje dahilinde 3-4-5 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenen Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi’ne katılan öğretmenler, sertifikalarını Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’den aldı.



Sarıyer Belediyesi, 2012 yılından beri okullarda demokratik katılım mekanizması adı altında kurulmakta olan okul meclislerini etkinleştirmek, çocuk haklarını hayata geçirmek ve bu yolla okulların demokratikleşmesine ve ilçede katılımcı demokrasinin hayata geçmesine katkıda bulunmak için yaptığı çalışmalara devam ediyor. Sarıyer Belediyesi’ne bu konuda İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarından Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu - Ortaokulu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi katkı sunuyor.

Bu amaca uygun olarak Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında yürütülen "Çocuk Dostu Yerel İnisiyatif" projesi süresince 26 ve 27 Ağustos’ta SAGEM (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) bünyesinde Çocuk Hakları Eğitimi ve Söz Küçüğün Oyunu Oynama Eğitim Programı gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda 3-4-5 Eylül 2014 tarihlerinde ITÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi TAV Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Eğitmen Eğitimleri Programı’ ve 11 Eylül’deki ‘Uluslararası Çocuk Hakları Çalıştayı’na katılan öğretmenler sertifikalarını almaya hak kazandı. 

ITÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi İdris Yaman Türk Konferans Merkezi’nde düzenlenen törende Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nüvit Demircan, başarılı öğretmenlere sertifikalarını verdi.