CAFER HERGÜNSEL İLE SÖYLEŞİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

CAFER HERGÜNSEL İLE SÖYLEŞİ

26.02.2015
CAFER HERGÜNSEL BİR KENTİN HAFIZASI 
Artık Emirgan da Cafer Hergünsel’le, Sait Faik’in Burgaz adası gibi yazarı olan semtler arasına girmiştir.”
Yazar ve Eleştirmen Doğan Hızlan CNN TÜRK’deki "Karalama Defteri” programında Emirganlı yazar Cafer Hergünsel’i böyle tarif eder. 
 
YAZAR NASIL GÖRÜR..!
Bir kentin tarihini, coğrafyasını, toplumsal hayatını, geçirdiği değişimleri, insan tiplerini, atmosferini, doğal güzelliklerini, unutulan değerlerini, yeme içme kültürünü, gecesini gündüzünü, yazını kışını, folklorunu, eğlence hayatını, daha bin türlü özelliğini, herkes kendince görür. Tarihçi başka, coğrafyacı başka, turizmci başka, asker başka, öğretmen bambaşka bir gözle görür ve kendi bakış açısıyla yazmak ister.
 
ÇIRILÇIPLAK GERÇEK
Ama bir yazar-edebiyatçı, kendince bir duyarlılıkla yaklaşır kentine. Çevresine gönül gözüyle bakar. Kendisini değişik insanların yerine koyar, onların yüreğiyle de hissetmeye çalışır, öylece yazar… 
 
Cafer Hergünsel de çevresine yaşadığı kente gönül gözüyle bakar. O bir ketin bir semtin yaşayan hafızasıdır.
Kitaplarında akıcı bir dil, güçlü gözlemleri ve çırılçıplak bir gerçek vardır.
 
Sarıyer Belediyesi usta yazar Cafer Hergünsel’i bir kez daha okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Tanımayanlar için bu soyleşi ve imza günü kaçırılmayacak bir fırsat.
 
Öyleyse bugün, Sarıyer Merkez’de Nejat Uygur Sahnesi’de saat 19.00da Cafer Hergünsel’le buluşmak için kimselere söz vermeyin.