BU GENÇLER GELECEĞİ DEĞİŞTİRECEK | SARIYER BELEDİYESİ

BU GENÇLER GELECEĞİ DEĞİŞTİRECEK

14.03.2019
Gençlere yakın gelecekte hayatımızın bir parçası haline gelecek olan yapay zekâ teknolojisi eğitimi veren Sarıyer Akademi, bünyesinde kurduğu ‘Yapay Zeka Sınıfı’ ile öğrencilerini modern bilimin ulaştığı yeni ufuklarla tanıştırmayı hedefliyor. Yapay zeka eğitimi alan çocuklar şimdiden hayatlarındaki değişikliği fark ediyor.

Öğrencileri sınavlara hazırlamak üzere ücretsiz destek veren Sarıyer Akademi, şimdi de öğrencilere “Yapay Zekâ” eğitimi vererek onları geleceğe hazırlıyor. Bu eğitim programı ile lise, üniversite veya doktora öğrencileri modern bilimin ulaştığı yeni ufuklarla tanışıyor. Bunun için öğrencilere gerekli matematik alt yapısı kazandırılıyor, programlama bilgisi öğretiliyor, ekolojiden sosyolojiye bilimin çeşitli alanlarında programlama ve simülasyonun nasıl işe yaradığı aktarılıyor. Edinilen tüm bu bilgi birikimi ile yapay zekânın temelleri arasındaki ilişkiler kuruluyorEğitim boyunca; Türkiye'nin siyasal veri analizi, sistem loglarında anomali tespiti, şarkı sözlerinin duygusal ağ analizi, sosyal ağlarda duygu analizi, müşteri kayıp analizi, yüz tanıma ve görüntülerin duygu analizi gibi konular üzerinde duruluyor. Katılımcıların sınavla alındığı bu projede, öğrencilerin öncelikle matematiği kavramasını sağlayıp, teknoloji ve matematiğin birleşimiyle ortaya çıkan bu yeni bilim dalı hakkında bir eğitim vermek amaçlanıyor.