Belediyemizden engellilere bowling sürprizi | SARIYER BELEDİYESİ

Belediyemizden engellilere bowling sürprizi

26.11.2011
Sarıyer Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi sorumlusu Mahmut Kement'in organize ettiği etkinlikte, ilçemizde yaşayan engelli yurttaşlarımız Cevahir Alışveriş Merkezi'nde bulunan Atlantis Eğlence Merkezi'nde bowling oynayarak güzel bir hafta sonu geçirdiler.

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk'ünde iştirak ettiği organizasyon, Sarıyer Belediyesi'nin tedarik ettiği otobüs ve servis araçlarıyla Reşitpaşa Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi'nden hareketle başladı. Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımızın yolculuklarının rahatlığı açısından evlerinden özel servis araçlarıyla alınması, organizasyonun ne denli titizlikle yapıldığının ilk işareti niteliğindeydi.

Birçoğunun ilk defa bowling topuyla tanıştığı etkinlikte özellikle engelli çocuklarımızın mutlulukları ve heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Kısa zamanda oyunun inceliğini kavrayan engelli yurttaşlarımız arasında gerçekleştirilen turnuvanın ardından 1'inci 2'nci ve 3'üncü olan yarışmacılara madalya verildi.

Mahmut Kement, çok başarılı geçen organizasyon sonunda yaptığı konuşmada, engellilerin topluma entegreleri için yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaparak özellikle engelli çocuk ve gençlerimizin evlerine kapanmak yerine ata binmek, yüzmek gibi çeşitli oyunlar ve aktivitelerle daha mutlu ve sağlıklı bireyler haline geldiklerinin altını çizdi. Kement ayrıca, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e, kendilerine verdiği sınırsız destek için teşekkür etti.