AACHEN'DAN KARDEŞ ZİYARETİ | SARIYER BELEDİYESİ

AACHEN'DAN KARDEŞ ZİYARETİ

30.04.2015
Sarıyer Belediyesi’nin kardeş şehri Aachen’dan İstanbul’a gelen Alman misafirler, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i ziyaret etti.

Oldukça sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyaret, samimi bir sohbet havasında geçti. Ziyaretin, kendileri için güzel bir sürpriz olduğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuklara ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. İki şehrin kardeşliğinden okulların kardeşliğinin doğduğunu söyleyen Başkan Genç; “Şimdiden 6 okulumuz kardeş oldu. Bu sayı gün be gün artıyor. Liseden mezun olan bir öğrencimiz şu an Aachen’da üniversite eğitimi alıyor” diye konuştu.

Sırada öğretmenler ve sanatçılar var

Alman heyeti adına söz alan Reiner Bertrand, kardeş şehir protokolü ile başlayan sürecin hızla ilerlediğini, öğrencilerin ardından öğretmenler ve sanatçıların da bir araya gelerek projeler üreteceklerini bildirdi.

Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları Mustafa Tok ve İsmail Erdem’in de katıldığı sohbetin ardından karşılıklı hediyeler takdim edildi, hatıra fotoğrafı çekildi.