“En büyük gücümüz; birlik ve beraberliğimiz” | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

“En büyük gücümüz; birlik ve beraberliğimiz”

29.11.2013

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Pınar Mahallesi sakinlerinin sorularını yanıtladı. Pınar Mahallesi Derneği tarafından dernek lokalinde düzenlenen toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, Pınar Mahallesi Derneği Başkanı Cemal Ejder ve mahalle sakinleri katıldılar. Kentsel dönüşümle ilgili sorulan soruları yanıtlayan Başkan Genç, birlik içinde hareket edildiği takdirde çözüme ulaşılabileceğini belirtti. 

Pınar Mahallesi Derneği Başkanı Cemal Ejder, Sarıyer Belediyesi’nden talepleri olduğunu dile getirerek, “Pınar Mahallesi yaşayanları olarak bir semt evi ihtiyacımız var. Çocuklarımızın ve kadınlarımızın sosyalleşmeleri adına çalışmaları oluyor. Bunun için eğitim seminerleri, kurslar düzenlemek amacıyla semt evi gerekiyor” dedi.
 
“Varlığım bu işi çözdü”
 
Kahvaltıya katılan vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili merak ettikleri sorulara yanıt veren Başkan Genç,  şunları söyledi; “Benim varlığım bu işi çözdü. Eğer ben burada oturmuyor olsaydım 3 mahallemiz yoktu. Derbent yoktu, PTT Evleri yoktu, Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmı yoktu, Pınar Mahallesi’nin bir kısmı yoktu. Yıkım kararları elimde duruyor. Şu anda site olarak bitmiş gözüken ve ruhsatı olmayan, kaçak pozisyonda ki sitelerde yoktu. Bu yeni çıkan 6356 sayılı yasaya göre elinde tapu olması da çözüm değil. Tapu meselesi ile ilgili olarak 3 ayda çözeceğim dememin üzerine kanun çıkardılar. Ferahevler, Bağlar ve Kasapçayır tarafında vakıfların arazileri Milli Emlak’a devredildi. Milli Emlak’ta Sarıyer Belediyesi’ne devredecek ve bizde dağıtacağız. Hazırlığımızı yapmıştık ki kanun teklifi verildi. Yasayı değiştirip Büyükşehir’e çıkarttılar. Büyükşehir ise kimseye vermedi.
 
Kentsel dönüşüm lafının arkasında başka bir şey var. Kendilerine yapıyorlar ama vatandaş yok içinde. Sokakta ki vatandaşımızın cebine üç kuruş para koyup kandırıyorlar. Buraya çantayla gelenler ben burada olduğum için rahatsızlık duyuyorlar. Sizin birliğiniz olduğu için, kooperatifiniz olduğu için rahatsız. Çünkü kooperatifi aşamıyorlar. Ben buraları birilerine peşkeş çektirmeyeceğim. Hiçbir evrakı imzalamayın. Adınızı görseniz dahi iyice okuyun. O nedenle kooperatifleşmek çok önemli. En büyük gücümüz; birlik ve beraberliğimiz” şeklinde konuştu.