‘Boğaz’a karşı edebiyat başladı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

‘Boğaz’a karşı edebiyat başladı

11.05.2017
Her yıl sanatseverleri bir araya getiren Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 6.sı başladı. Etkinlikler kapsamında Haydar Aliyev Parkı’na gelen edebiyatseverler usta yazarlarla buluşmanın keyfini yaşadı.

 

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen, ‘6. Sarıyer Edebiyat Günleri’ İstanbullularla buluştu.  Etkinliklerin birinci günü olan 10 Mayıs’ta edebiyatseverler Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na gelerek birbirinden değerli yazarlara kitaplarını imzalattı. Etkinliğin ikinci gününde ise; İhsan Eliaçık, Işık Öğütçü, Ferhunde Eynel, Baha Oral, Hasan Alp, Hakan Bayhan, Betül İstanbullu, Hayal Köksal, Dilek Neşe Açıker ve Barış Çağrı Genç kitaplarını Sarıyerliler için imzaladı. Açılışı imza günleriyle yapılan ve dört gün sürecek edebiyat günleri; şiir teknesi, sergi ve konserlerle de renklenecek. 32 yayınevi ve 167 yazarın katılacağı etkinliklerde Yeni Türkü, Enzo IKAH ve Emrah Metin gibi sanatçılar da vereceği konserlerle Sarıyerlilere unutulmaz anlar yaşatacak.

 

‘Beyaz Martı’ Murathan Mungan’a

 

2014 yılında verilmeye başlanılan Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü ise Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli ve Vedat Türkali’nin ardından bu sene Murathan Mungan’a verilecek. Mungan, 14 Mayıs saat 17.30’da düzenlenecek törenle Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nün sahibi olacak.

 

Nilüfer Açıkalın ödülüne kavuşacak

 

Etkinlikte ayrıca, 6. Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen ‘Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda ortaokul, lise ve yetişkin kategorisinde dereceye giren katılımcılara da ödülleri verilecek. Yarışmada yetişkinler kategorisinde 541 öykü arasından ‘ İçeri Giren’ ile birinci olan oyuncu Nilüfer Açıkalın da 14 Mayıs saat 17.00’da düzenlenecek törenle ödülüne kavuşacak.

 

Şiir hatları vatandaşın hizmetinde

 

6. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne farklı ilçelerden katılacak vatandaşları da düşünen Sarıyer Belediyesi, 3 gün boyunca çeşitli noktalardan tekne seferleri düzenleyecek. Üsküdar, Beykoz, Beşiktaş ve Kadıköy’den kalkan teknelerle ikramlar eşliğinde bir saatlik boğaz turu yapacak misafirler, ardından edebiyat günlerine katılacak. Cuma, cumartesi ve pazar günleri hizmet verecek şiir hattı teknesinin kalkış noktaları ise şöyle;12 Mayıs Cuma: Üsküdar vapur iskelesi yanı saat 12.00 / Beşiktaş İDO iskelesi saat 12.30,  13 Mayıs Cumartesi: Beykoz korusu karşısı saat 12.00, 14 Mayıs Pazar: Kadıköy İskelesi saat 12.00.