ZAFERİN 100. YILI SARIYER'DE KUTLANDI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ZAFERİN 100. YILI SARIYER'DE KUTLANDI

18.03.2015

Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlama programı, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman yiğitlerinin yazdığı destan, 100 yılı geride bırakırken vatanı emanet ettiği gençler düzenledikleri oratoryo, dramatizasyon, müzik ve video sunumlarıyla salonu dolduranlara adeta zaferi yaşattı. 
 
Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Fidan: Yokluğun varlığı, azlığın çokluğu yendiği bir savaş...
 
Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Fidan törenin açılış konuşmasını yaptı. Fidan; “Yokluğun varlığı, azlığın çokluğu yendiği bu savaştaki başarı öyküsünün kahramanları, cephede ölümü hiçe sayarak çatışan askerlerimizden, hayatının baharında okulunu yarıda bırakıp savaşa koşan gençlerimize, kınalı kuzularını hüzün değil, sevinç ve gurur gözyaşlarıyla düğüne gider gibi ölüme uğurlayan annelerimize, adeta görmeyen gözleriyle kahramanlarımıza çoraplar ören ninelerimize kadar bütün Türk Milleti’dir” diye konuştu. Okul Müdürü Yusuf Fidan’ın ardından mikrofona, Tarih Dersi Öğretmeni Yasemin Balgül geldi. Balgül, günün anlam ve önemine dair duygusal bir konuşma yaptı.
 
Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve salonu dolduran seyircilere duygulu anlarla birlikte gurur, övünç ve büyük heyecan yaşatan gösteri, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen atletizm, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. 
 
Başkan Genç, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verdi
 
Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Erdinç Altıner ve Muharip Gaziler tarafından verilen ödüller, törenle öğrencilere takdim edildi. Sarıyer İlçe sınırları dahilindeki okullar arasında düzenlenen “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalyalarını ve hediyelerini veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, emeklerinden ötürü öğrencileri tek tek kutladı.
 
Şehit Aileleri ve Gaziler de katıldı
 
Sarıyerlilerin büyük ilgi gösterdiği programa İlçe Protokolü, Şehit Aileleri, Gaziler ve Mahalle muhtarları da katıldı.