Yaz Spor Okulları'ndan görkemli final | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Yaz Spor Okulları'ndan görkemli final

29.08.2013

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları, Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen bir törenle sona erdi.


Yaz Spor Okulları projesinin mimarı ve çocukların sevgilisi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, salona girer girmez büyük sevgi gösterisi ve tezahüratlarla karşılandı. Törenin açılış konuşması için kürsüye gelen Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç, 4 yıl önce 900 kişilik katılımla başlattıkları projeye bu yıl 3000 sporcuyla devam etmenin mutluluğu ve gururunu taşıdıklarını ifade etti. Spor adına yapılan her türlü çalışmanın bir milli hizmet olduğunu vurgulayan Ergenç, çocuk ve gençlerin geleceğini görevlerinin en başına koyan Başkan Şükrü Genç’e şükranlarını sundu.

Başkan Genç; “Spor, barış ve dostluğun temelidir”

“Coşkunuz ve mutluluğunuz hiç bitmesin çocuklar” sözleriyle konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sporun barış ve dostluğun temeli olduğunu vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerini anımsatan Başkan Genç, özellikle “Ahlak” kısmının anlamına dikkat çekti. Sporun dünya barışına yaptığı katkılara da değinen Genç, olimpiyat oyunlarının kuruluş aşamasını örnek göstererek olimpiyatların veya büyük spor organizasyonlarının dünya insanlarını bir araya getiren, dostluk ve kardeşiliği pekiştiren öğeler olduğunu söyledi. Başkan Genç’e konuşmasının sonunda çiçek takdim eden iki minik sporcu, kendisine spora ve çocuklara yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.

Törenin ardından spor salonu dışındaki alanda kurulan standlarda, sporcu çocukların aileleri tarafından hazırlanan ikramlar sunuldu. Başkan Genç, katılımcı aileler ve sporcu miniklerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 
 
Haberin Videosu :