YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ'NDE İKİ SERGİ BİRDEN | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ'NDE İKİ SERGİ BİRDEN

13.03.2015
Hizmete girdiği çok kısa süre içinde, sergi, kutlama ve anma gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi, şimdi de iki ayrı sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.
 
Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Sevgi Vardarlı İnal’ın tablo, süs eşyası, vazo, tabak ve takılardan oluşan birbirinden güzel eserlerinin yer aldığı sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Röprodüksiyon eserlerin (Bir sanat eserinin aslına uygun kopyası) çinilerde tekrar hayat bulmasını sağlayan sanatçı aynı zamanda doğadan ve hayattan esinlendiği konuları da çini sanatıyla birleştiriyor.
 
15 yıldır çini sanatıyla uğraşan Sevgi Vardarlı İnal’a, resim çalışmalarını çiniye uyarladığı soyut eserleriyle tanınan Ressam Hamiyet Yıldırım da eşlik ediyor. 
 
İranlı Ressam Nesrin Bagheri’nin eşsiz tabloları da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde
 
Yaşar Kemal Kültür Merkezi arka fuaye alanında açılan ikinci sergi, İranlı Ressam Nesrin Bagheri’ye ait. Birbirinden güzel tabloların yer aldığı kişisel sergiyi ziyaret eden sanatseverler,sanatçının, portre, natürmort ve manzara resimlerinden oluşan yapıtlarını hayranlıkla seyrediyor.