ÜNLÜ OZAN AŞIK VEYSEL'İ ÖLÜMÜNÜN 42. YILINDA ANIYORUZ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÜNLÜ OZAN AŞIK VEYSEL'İ ÖLÜMÜNÜN 42. YILINDA ANIYORUZ

20.03.2015
Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 42. yılında, Sarıyer Belediyesi'nin düzenleyeceği gecede anılıyor.
 
Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde Sarıyer Belediyesi Halk Müziği Korosu, Sarıyer Oda Orkestrası, Sarıyer Halk Dansları Topluluğu ve Sarıyer Belediye Tiyatrosunun yer alacağı programda konuk sanatçılar Cengiz Özkan ve Zara'nın seslendireceği türkülerle Büyük Ozan Aşık Veysel ölümünün 42. yılında anılacaktır.
 
***Tüm halkımız davetli olup etkinlik ücretsizdir.

YER      : MASLAK TİM SHOW CENTER
SAAT   : 19:00
TARİH  : 20 MART CUMA
 

AŞIK VEYSEL ŞATIROĞLU

1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde doğan Aşık Veysel Şatıroğlu, yakalandığı çiçek hastalığı yüzünden 7 yaşında bir gözünü kaybetti.
Şatıroğlu, çok geçmeden diğer gözünü de kaybedince babası Karaca Ahmet, oyalanması için kendisine bir saz aldı. Çamşıhlı Ali ve Molla Hüseyin adlı saz ustalarından ders alan Aşık Veysel'in Cumhuriyet'in 10. yılı için 1933'te yazdığı destanın yayınlanması ve Sivas Aşıklar Bayramı'ndaki başarısı dikkati çekti. Şiirlerinde daha çok yurt sevgisi, kardeşlik, birlik, dünyanın geçiciliği, ölüm, sevgi gibi temaları işleyen ve çeşitli köy enstitülerinde saz öğretmenliği yapan Aşık Veysel, iki kez evlendi. 2 erkek ve 4 kız babası olan ozan, 21 Mart 1973'de vefat etti.