Türk-Alman ilişkileri Sarıyer’de güçleniyor | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Türk-Alman ilişkileri Sarıyer’de güçleniyor

11.12.2012

Sarıyer Belediyesi AB Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği Türk-Alman Ticari ve Ekonomik İlişkileri konulu panelde, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve Sarıyer Belediyesi’nin bu alanda yaptığı çalışmalar ele alındı. Ferahevler Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen panelde, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (AHK) Gülfidan Tezcan da bir sunum yaparak, kurumun çalışmalarını katılımcılara aktardı. Programa Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir de katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi.

Panelde ilk olarak, Sarıyer Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Kübra Küçükerden, birimin gerçekleştirdiği çalışmaları kısaca özetledi. Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ve halen üzerinde çalışılan projeler hakkında katılımcılara bilgi veren Küçükerden, Avrupa Birliği’yle kurulan temaslar sonucunda yeni projeler geliştirdiklerini belirtti. Panelin açılış konuşmasını ise Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Ozan Ceyhun gerçekleştirdi.

Ceyhun, Sarıyer Belediyesi’nin genç girişimcilere verdiği desteğin önemine dikkat çekti

Sarıyer Belediyesi’nin uluslararası ölçekte her yıl en azından bir büyük projeyi omuzladığını vurgulayan Ceyhun, belediyenin özellikle genç girişimcilere verdiği desteğin önemine dikkat çekti. Avrupa’daki yerel uygulamalardan örnekler sunarak konuşmasını sürdüren Ceyhun; sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimlerin ortaklığıyla oluşturulacak projelerin uzun vadede büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Ceyhun’un ardından Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) yetkilisi Gülfidan Tezcan, bir sunum gerçekleştirerek AHK’nın çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. Türkiye-AB ilişkilerinde iki ülkenin ekonomik temaslarının önemini ve AHK’nın bu çerçevedeki rolünü anlatan Tezcan, kurumun ekonomik eksendeki çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da önemli faaliyetler ortaya koyduğunu belirtti.

Programın son bölümünde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi. Özdemir, yerel demokrasiyi ve katılımcılığı ön planda tutan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini; bu vizyon ve bakış açısını Sarıyer’de geliştirerek, ilçeyi uluslararası platformda bir değer haline getirmek için uğraş verdiklerini vurguladı.

Özdemir: Sarıyer Belediyesi, Türkiye’deki yerel yönetim vizyonunun üzerinde yer almaktadır

Avrupa’daki belediyelerin 1 numaralı gündem konusu olan dış ilişkiler ve ekonomik ortaklıklara Türkiye’de gereken özenin gösterilmediğini belirten Özdemir, “Sarıyer Belediyesi, Türkiye’deki yerel yönetim vizyonunun üzerinde yer almaktadır. Başkanımız Sayın Şükrü Genç, çok doğru bir analiz sonucunda bu uluslararası vizyonun uygulamalarını Sarıyer’de başlatmıştır. Önümüzdeki süreçte, çabalarımızın karşılığını çok daha belirgin şekilde alacağımıza eminim” dedi.

Global şirketlerle Sarıyerliler arasında iletişim ağını sağlayacak yeni bir platform oluşturacaklarının altını çizen Özdemir, ilçenin ticari-ekonomik çıtasını yükseltmek için dış ilişkilerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Özdemir konuşmasında, Sarıyer Belediyesi’nin Aachen kentiyle yürüttüğü ortak çalışmaların, Türk-Alman ilişkilerinin sosyoekonomik boyutuna yapacağı katkıya da değindi.