Tipi altında kar nöbeti | SARIYER BELEDİYESİ

Tipi altında kar nöbeti

02.02.2012
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kocataş Mahallesi’nde kar temizleme çalışmalarını inceledi. Yoğun kar yağışı ve tipi altında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında basına bilgi veren Genç, yurttaşlarla da sohbet etti.

Akşam saatlerinde Kocataş’a gelen Başkan Genç, önce bir kahvede yurttaşlarla çay içti. Mahalle halkının sorunlarını dinleyen Genç, ardından kar küreme ve tuzlama çalışmalarını incelemek üzere çalışmanın yapıldığı alana geldi. Genç, burada Show TV haber ekibine bazı açıklamalarda bulunarak, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İstanbul’daki en yüksek rakımlı tepelerin Sarıyer’de bulunduğuna dikkat çeken Şükrü Genç, “Bu sene tahminimizden çok daha fazla kar yağdı. Fakat geçmiş yıllardan kazandığımız deneyimle, bu sene kışa daha hazırlıklı girdik. Bütün belediye çalışanlarının bu işi sahiplenmesi neticesinde de büyük bir sorun yaşamadık. Sarıyer’in köyleri var; sadece ilçe merkezinde ya da semtlerde değil, köylerde de kar mücadelesindeyiz. Şu anda kapalı sokağımız yok. İyi bir sınav verdik. Bu tür çalışmaların insana yönelik olduğunu, yerel yönetimlerin temelinde de insan olduğunu unutmamak ve bu bilinçle çalışmak gerekir. Başkan yardımcıları, müdürler, bütün çalışanlarımız bu bilinç içinde, büyük bir özveriyle çalışıyor. Onlara Sarıyer halkı adına teşekkür ediyorum. Sarıyer halkı, bu mücadelede bize çok yardımcı oldu. Halkımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yurttaşların yoğun kar yağışı ve tipiden etkilenmemesi için Sarıyer Belediyesi kriz ekipleri, ilçede 24 saat aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Sarıyer’in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimi geçmiş durumda.