SARIYERLİLERE SAĞLIKLI BESLENME SIRLARI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYERLİLERE SAĞLIKLI BESLENME SIRLARI

12.11.2014

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen “Ağız Tadıyla Beslenme” isimli seminere konuşmacı olarak katılan Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç ve Dr. Mümtaz Cankurtaran, sağlıklı beslenme konusunda bilgi verip, soruları cevapladı. Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi’nde düzenlenen, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ve Sarıyerlilerin katıldığı seminerde bilgiler aktaran Kazanç ve Cankurtaran, katılımcılara ağız tatlarını koruyarak sağlıklı beslenebileceklerini, sofralardan eksik edilmemesi gereken gıdalar ile onları pişirme yöntemleri üzerine bilgiler paylaştılar. 

Konuşmasında sürekli olarak günlük 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç, “Kişinin metobolizmasına göre alması gereken enerji, kalori miktarı, protein, yağlar, hepsi farklılık gösterir. Bu farklılık içerisinde bilinçli hareket etmek gerekir. Kan şekeri, insülin dengesi, kan şekerin yükselmemesi bu tarz beslenmelere bağlı olarak düzene giriyor. Zayıflama olduğu zaman herşey düzene giriyor. Bu bir kısır döngüdür. Siz bu kısır döngüden çıkmak için sağlıklı beslenmelisiniz. Yasak diye bir şey yok. Yasakları ortadan kaldırın. Sadece sınırlı ve ölçülü miktarlarda ne zaman ve ne şekilde tükeceğinizi iyi bilin. Herşeyi bir porsiyon yemeyi öğrenin. En az 4 ve 6 öğün beslenin. Suyunuzu düzenli olarak 2-2,5 litre içmeyi unutmayın. Unutmayın ki diyet kişiye özeldir. Kilo verdikçe diyet listesinin her hafta değişmesi gerekiyor. Çünkü aynı programla zayıflayamazsınız. Vücut kilitlenir, kendini korumaya alır” dedi.
 
Şeker hastalığı ve metobolizma gibi belli konular üzerinde duran Dr. Mümtaz Cankurtaran, sağlıklı bir bireyin uykusunun iyi olması gerektiğini belirtti. 
 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, seminer sonrasında Dr. Mümtaz Cankurtaran ve Kazanç’a teşekkür ederek, çiçek verdi.