ODTÜ'LÜ OZAN VE BERKAY SARIYER'DE YAŞAYACAK | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ODTÜ'LÜ OZAN VE BERKAY SARIYER'DE YAŞAYACAK

24.04.2016
13 Mart’ta Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına Sarıyer’de "Feryat" adı verilen bir anıt açılırken, fidan dikimi yapıldı.
Sarıyer Belediyesi ve ODTÜ- MİST (İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği), 13 Mart’ta Ankara’daki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden Ozan Can Akkuş ve Berkay Baş için fidan dikimi yapıldı. Ayrıca ölenlerin anısına heykeltıraş Ali Abayoğlu tarafından yapılan “Feryat” adlı anıtın açılışı da gerçekleştirildi.
 

 
Sarıyer Kilyos yolu üzerindeki ormanlık alanda yapılan fidan dikimine yaşamını yitiren öğrencilerden Ozan Can Akkuş’un babası Nuri Akkuş ve Berkay Baş’ın ağabeyi Tolga Baş da katıldı. Açılış töreninde ODTÜ- MİST Yönetim Kurulu Başkanı Yener Aydın ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptıkları konuşmalarda teröre karşı barışın, sevginin, bilimin ve eşitliğin sesini vurguladı.
 
“Saygıyla andığımız 3 fidanımız, şimdi 5 oldu”
 
Geride kalan yakınlara ‘Başınız sağ olsun’ demenin kolay olduğunu ancak asıl acının ve sızının aileler tarafından duyulduğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Saygıyla andığımız 3 fidanımız vardı, şimdi 5 oldu. Acıları dindiremeyiz ancak yok olan canlar adına diktiğimiz fidanları koruyup gözeteceğimizden emin olun. Terör belasını gerçekleştirenleri de bu belayı güzel ülkemizin başına musallat edenleri de birlik beraberliğimizle ortadan kaldıracağız” diye konuştu.