Ödevimiz: Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Ödevimiz: Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç

21.12.2011
Feyziye Mektepleri Vakfı Ayazağa Işık İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Beste Aydın, öğretmeninin verdiği dönem ödevi kapsamında Başkan Şükrü Genç ile makamında röportaj yaptı.

Feyziye Mektepleri Vakfı Ayazağa Işık İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Zeynep Beste Aydın, öğretmeninin verdiği dönem ödevi kapsamında Başkan Şükrü Genç ile makamında röportaj yaptı.
En büyük görev ve sorumluluğun, "gençlere ve çocuklara çağdaş ve uygar bir gelecek bırakmak" olduğu ilkesini benimsediğini her fırsatta dile getiren Genç, kendisini ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğu Zeynep Beste Aydın'ın sorularını büyük bir ciddiyet ve içtenlikle cevapladı.

Aydın'ın “Başkan seçilmeden önce eksiklik olarak gördüğünüz ve başkan seçildikten sonra yerine getirmek için çalışma yaptığınız ilk projeniz nedir?” şeklindeki sorusuna cevaben Başkan Şükrü Genç, Sarıyer'in en önde gelen sorunlarından bir tanesinin mülkiyet olduğunu, özellikle gecekondu bölgelerinin Sarıyer'e yakışır şekilde görünümlerinin ve altyapılarının düzenlenmesi, gençlerin ve çocukların daha iyi şartlarda yaşaması ve yetişmesi için okulların eksikliklerinin giderilmesi, sosyal projelerin ve aktivite alanlarının zenginleştirilmesi olduğunu söyledi. Şükrü Genç, Sarıyer'in bütün ihtiyaçlarını iyi analiz ederek "Sarıyer Kalkınma Eylem Planı" projesini oluşturup hayata geçirdiklerini bildirdi. Yeni yollar yapmak veya raylı sistem projeleri hazırlamak konusunun Büyük Şehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu, buna karşın Sarıyer Belediyesi olarak mevcut yolların düzenlenmesi ve asfaltlanması, yayalar için güvenli kaldırım ve gezi alanlarının oluşturulması yönünde başarılı işler çıkardıklarını söyledi.

Sagem'in (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) 9 ayrı noktada çocukların ve gençlerin hizmetinde olduğunu, isteyen tüm öğrencilerin gerek okul sonrası etüt sınıflarında uzman öğretmenler tarafından ders aldıkları gerekse oyun oynayıp tv seyrettikleri, eğitici aktivitelere katıldıkları, bilgisayar sınıfında araştırmalar yaptıkları bu merkezleri Sarıyer'e kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Genç, Zeynep Beste Aydın'ın "belediyenizin hayata geçirmek istediği özel bir projesi varmı?" sorusuna karşılıkta, 7 Ocak 2012 Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yeni Merkez Yönetim Binası'nın ve içerisinde yeni bir Kültür Merkezi barındıracak olan Evlendirme Dairesi'nin temel atma töreninin yapılacağını müjdeledi.

Minik öğrencinin, Sarıyer'deki iş ve finans alanındaki yatırımları içeren sorusuna; turizm, eğitim ve sağlık merkezi olma yolunda ilerlediklerini, Sarıyer'in bir ticaret ve sanayi bölgesi olmadığı şeklinde cevap veren Başkan Şükrü Genç, yabancı ülkelerdeki muhataplarıyla eğitime ve sosyal gelişime yönelik projeler geliştirerek karşılıklı öğrenci değişim programlarına başlamayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Zeynep Beste Aydın son olarak Başkan Şükrü Genç'e "bizlere vermek istediğiniz bir mesajınız varmı?" diye sordu. Başkan Genç; "Bulabildiğim her boş zamanımı okullarınıza gelip sizlerle sohbet ederek ve görüşlerinizi alarak geçirmek istiyorum, çünkü en doğal, objektif ve yapıcı yorum ve istekler sizlerden geliyor" dedi.

Başkan Şükrü Genç, ziyaretinden mutluluk duyduğunu söylediği minik öğrenciyi uğurlarken, aldığı emaneti en iyi şekilde kendilerine devretme azmi ve kararlılığında olduğunu ve bu uğurda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.