MUHARREM AYI’NIN SON GÜNÜNDE CANLARLA BULUŞTUK | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

MUHARREM AYI’NIN SON GÜNÜNDE CANLARLA BULUŞTUK

02.10.2017
Muharrem Ayı’nın son gününde, vatandaşlarla oruç açan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kerbela Olayı’na değinerek, yüzyıllar önce yaşanmış bu kıyımın matemindeyken bile kardeşçe bir arada yaşamanın önemini dile getiriyoruz” dedi.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği oruç açma lokması Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde dün akşam gerçekleşti.

 


Sarıyer CHP İlçe Protokolü, Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Yöneticileri, Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Yönetimi ve halkın katılımıyla gerçekleşen oruç açma lokması, Eren Yıldırım Dede’nin sofra duasıyla başladı. Ardından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş ve Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi Başkanı Ebuzeyit Kıral “Birlik ve beraberlik” vurgusuyla konuşmalarını yaptılar.

 


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, günün anlam ve önemini belirterek,”Kerbela olayı, insanlık adına büyük utanç ve unutulmaması gereken büyük bir kıyımdır. Simgesel bir örnek teşkil etmesi açısından da son derece manidardır” dedi. “Bugün bile dünyanın birçok yerinde devam eden kardeş kavgalarının her biri ‘Kerbela Olayı’ değil midir?” diyerek günümüzde yaşanan savaşlara değinen Başkan Genç, “Tam da bu yüzden bizler, yüzyıllar önce yaşanmış bu kıyımın matemindeyken bile kardeşçe bir arada yaşamanın önemini dile getiriyoruz” şeklinde konuştu. Barış ve dostluk vurgusu yapan Genç,“Kerbela” adlı bir şiirle konuşmasına son verdi.

 


Muharrem Ayı boyunca cem evlerinde verdiğimiz oruç açma lokmasının sonuncusu, “Birlik ve Beraberlik” temasıyla Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde aşure dağıtımıyla sona erdi.