Milli Güç Birliği'ne Sarıyer'den büyük destek | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Milli Güç Birliği'ne Sarıyer'den büyük destek

09.12.2013
TBMM eski Başkanı ve Demokrat Parti eski Lideri Hüsamettin Cindoruk Başkanlığında oluşturulan Milli Merkez, Sarıyer’deki ilk toplantısını Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı ve bir konuşma yaptığı panele Sarıyerliler büyük ilgi gösterdi.
 
Moderatörlüğünü Hüsamettin Cindoruk’un yaptığı panele, CHP eski İmar ve İskan Bakanı Ali Topuz, Chp Eskişehir Millet Vekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Zeynep Küçük konuşmacı olarak katıldı.
 
İlk sözü Prof. Dr. Zekeriya Beyaz aldı
 
Dindarlık kisvesi altında memleketi soyan zihniyete dur demek için yola çıktıklarını ifade eden Zekeriya Beyaz; “Atatürk nasıl ki elimizden çıkarılan değerleri, toprakları geri aldıysa, bizlerde Akp iktidarının sattığı değerlerimizi ve topraklarımızı söke söke geri alacağız” diye konuştu.
 
Av. Zeynep Küçük: Hepinizi “Aslanlı Yol” da yürümeye çağırıyoruz. 
 
“Atatürk Devrimlerini kaldığı yerden devam ettireceğiz!” sözleriyle konuşmasına başlayan Küçük, hangi partiden olursa olsun büyük bir halk hareketiyle Türkiyeyi kurtaracaklarını söyledi. Av. Zeynep Küçük ayrıca, herkesi “Aslanlı Yol” da hepbirlikte yürümeye davet etti.
 
Prof. Dr. Süheyl Batum; “Atatürkçü bir ülke yaratmak için yola çıktık”
 
Konuşmasında iktidarın başlattığı Demokrasi Paketi’ne atıfta bulunan Batum; “Demokrasi ve Kürt Açılımları adı altında Atlantik ötesiyle yapılan gizli anlaşmalar neticesinde, bu vatan için canlarını feda etmiş şehitlerimize ve ağlayan analarımıza; ‘kusura bakmayın, boş yere öldünüz’ denilmiştir. Bizler, demokratik, laik, çağdaş ve Atatürkçü bir ülke yaratmak için yola çıktık” diye konuştu.
 
Ali Topuz, rejimin tehlikede olduğunun altını çizdi
 
Cumhuriyet Türkiyesi’nin ilk defa bu denli büyük ve tehlikeli bir durumla karşılaştığını söyleyen Ali Topuz; “Geçmişte siyasetçiler bir çok konuda anlaşmazlığa düşmüşlerdir ama ilk defa rejim, kurucumuz Atatürk, milletimizin ve ülkemizin bekası tartışılır bir hale gelmiştir. Hitler’in de demokrasiyi kullanarak insanlığa büyük felaketler getirdiğini hatırlatan Topuz, hedeflerinin bu iktidardan en kısa zamanda kurtulmak olduğunu söyledi.
 
Cindoruk, Başkan Genç’i kürsüye davet etti
 
Yaklaşık 60 ilde temsilcilikler kurarak halkı aydınlatmak için çalıştıklarını söyleyen Cindoruk; “Bugün burada toplanan siz Sarıyerliler de bizlere bir ümit ışığı daha tuttunuz” diye konuştu. Toplantıya moderatörlük yapan Cindoruk, Başkan Genç’i mikrofona davet etti.
 
Başkan Genç: Ülke geleceğinin yeniden inşası birlik ve beraberlikten geçiyor
 
Başkan Genç alkışlar eşliğinde geldiği kürsüden yaptığı konuşmasına, panelin hazırlanmasında emeği geçenlere ve panele katılan konuşmacılara teşekkür ederek başladı. Genç; “Burada, özellikle ülke değerlerinin geçmişten günümüze dek kat ettiği yolu değerlendiren ve hatta bugüne nasıl gelindiğinin güzel bir özetini yapan sayın konuşmacılara teşekkür ediyor, Sarıyer’e hoş geldiniz diyorum. Böyle bir panele ev sahipliği yapmış olmaktan da büyük bir gurur duyuyorum. Türkiye’de geleceğin yeniden inşa edilmesi birlik ve beraberlikten geçiyor. AKP’ye oy veren  %50’nin orada emanet olduğunu ve aktif çalışmalarla gerçek yerlerine geri döneceklerine yürekten inanıyorum, o insanları yeniden kazanacağız” diye konuştu.