MEF VE SAGEM ELELE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

MEF VE SAGEM ELELE

13.03.2015

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı SAGEM ve MEF Üniversitesi arasında eğitim alanında başlayacak olan birlikteliğin ilk adımı Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda atıldı. Toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Semra Kartal, İsmail Erdem ve Gökan Zeybek, MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bilimleri Dalı Başkanı Doç. Dr. Ebru Oğuz, Ayazağa İlkokulu Müdürü Kenan Akbal, Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nüvit Demircan ve Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut, SAGEM eğitmenleri katıldı. 

MEF Üniversitesi’nin Okulda Üniversite projesi kapsamında MEF Üniversitesi öğretim görevlileri Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezlerinde (SAGEM) çocuklara eğitim verecekler ve aynı zamanda SAGEM öğretmenleri de üniversitedeki derslere katılacaklar.

“Eğitim eşitliği açısından çok önemli bir proje”

MEF Üniversitesi ve SAGEM’ler arasında sağlanacak işbirliği için düzenlenen kahvaltıda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “MEF’in Türk eğitimine katkıları hiçbir zaman yadsınamaz. Yaşam ilişkileri ile ilgili çok güzel projeler başlattılar. Belediye olarak yerel yönetim felsefemiz var. Amacımız yaşamın her alanında en uç noktada da olsa herkesi bu sürece katabilmektir. MEF Okulları, Ayazağa İlkokulu ve Sarıyer Belediyesi Türkiye’ye bir örnek oluşturuyor. Eğitim eşitliği yaratmak için aynı oranda çocukları yarına hazırlamak açısından bu birlikteliğin önemi çok fazladır” dedi.

“SAGEM’ler model olacak bir çalışmadır”

Okulda Üniversite projesi hakkında bilgi veren MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, “SAGEM’lerin Türkiye’ye ve hatta yurtdışına model olacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Yurt içinde ve yurt dışında bulundum. SAGEM’ler kadar ayrıntılı, teşkilatlı, iyi tasarlanmış bir eğitim alanı daha görmedim. Proje kapsamında Sarıyer Belediyesi ile işbirliği yapmaya ihtiyacımız var ve başlıyor. Bu anlamda hafta içinde Ayazağa SAGEM’de olacağız. Öğretim görevlilerimiz ders verecekler. SAGEM’de ki eğitmenlerimiz öğretim görevlilerimizin derslerine katılmaya başladılar” şeklinde konuştu.

MEF Üniversitesi ve SAGEM işbirliğinde öğretim görevlilerinin ilk eğitimi 19 Mart Perşembe günü başlayacak.