HOŞGÖRÜ ÇATISI ALTINDA BULUŞTULAR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HOŞGÖRÜ ÇATISI ALTINDA BULUŞTULAR

12.06.2015
Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Kent Konseyi ve Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Sevgi, Barış ve Hoşgörü etkinliğinde dünyaya bütün dinlerin hoşgörü içinde bir arada yaşayabileceği mesajı verildi.

Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Kent Konseyi ve Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Sevgi, Barış ve Hoşgörü etkinliğinde dünyaya bütün dinlerin hoşgörü içinde bir arada yaşayabileceği mesajı verildi. Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen etkinlikte sahne alan Bariton Artur Bağdasaroğlu ve Piyanist Edvin Galipoğlu, bugüne kadar birçok dilde seslendirilen şarkı ve türkülere yeniden hayat verdi. 

Bütün dinlere mensup insanların bir arada barış içinde yaşadığı Sarıyer’de düzenlen Ermeni cemaati başta olmak üzere bütün dinleri temsil eden konukların katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peder Şirvan Mürzyan, “Sevgi, barış ve hoşgörü bir toplumun, bir ülkenin ve hatta tüm dünyanın mutluluğu için en önemli olgulardır. Hepimiz ruhani gıda ile doyacağız. Bir insanın ekmek, su gibi ihtiyacı olan bu güzel nameler ruhumuzu doyuracak. 167 senelik geçmişe sahip kilisemizde her zaman yanımızda olan Sayın belediye başkanımız Şükrü Genç’e teşekkür ederim” dedi. 
 
“Bu topraklarda doğan çocuklar, bu topraklara sahip çıkacak”
 
2009 yılında dört ayrı dilde seslendirilen Sarı Gelin türküsünü Bariton Bağdasaroğlu ile birlikte seslendiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Doğrusunu söylemek gerekirse azınlık lafının kullanılmasını doğru gelmiyor. Bugüne kadar dini etnik anlamında karşılıklı anarşik bir olay yaşanmamıştır. Alevi dedelerine, cami hocalarına, pederlere teşekkür ederim. Saygıdeğer Ateşyan’ın “Bu toprakta doğan çocuklar” diye çok güzel bir lafı vardır. Bu toprakta doğan çocuklar, bu toprağa sahip çıkacaksınız ve yaşamlarımızı barış ve huzur içinde yaşayacaksınız” şeklinde konuştu. 
 
“Atatürk’ün liderliğinin tartışılmadığı günlerin gelmesi dileğiyle”
 
Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme, kiliselerine verdiği destekten dolayı Başkan Genç’e teşekkür ederek, Ressam Erol Sarrafian’ın yaptığı Atatürk tablosunu hediye etti. Etkinliğe katılan davetliler tarafından büyük bir beğeni kazanan tabloyu yeni yapılan hizmet binasına asacaklarını belirten Başkan Genç, “Liderlerin milliyeti yoktur. Liderler uluslararasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyada kabul edilmiş liderliğininde tartışılmadığı günlerin gelmesi dileğiyle” şeklinde yaptığı konuşma büyük alkış aldı. 
 
Dillerden dillere dolaşan Ermeni, Rumeli, Sivas ve Erzincan yörelerinden türkülerin seslendirildiği şan resitaline Başkan Genç’in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediyesi meclis üyeleri katıldı.