HOŞGELDİN ONBİR AYIN SULTANI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HOŞGELDİN ONBİR AYIN SULTANI

30.06.2014

Sarıyer Belediyesi tarafından her Ramazan Ayı’nda mahallelerde kurulan iftar sofrası geleneği, Sarıyer Merkez Atatürk Anıtı meydanında düzenlenen ve yüzlerce Sarıyerli yurttaşın katıldığı iftar yemeğiyle başladı.


Oruçlarını aynı sofrada açmanın ve hep birlikte okunan dualara amin demenin huzurunu paylaşan yurttaşlar, porselen tabaklarla servis edilen yemekleri bir arada yemekten duydukları mutluluğu dile getirdiler. Tarabya Merkez Cami İmamı Murat Ergin’in sofra duasının ardından Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, iftar yemeğine katılan vatandaşlara hoş geldiniz dedi. 

Yemekler tasavvuf müziği ve semazen gösterisi eşliğinde yendi

Bir arada oruç açmak ve bu güzel atmosferi hep birlikte yaşamak için iftar sofrasına akın eden Sarıyerliler, ney sanatçısının sunduğu tasavvuf müziğiyle oruçlarını açarken daha sonra sahne alan semazen gösterisini seyretti. 

Başkan Genç: Ağzımızın tadı bozulmasın

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir Ramazan Ayı’nı daha sağlık, afiyet ve bir arada aynı sofrada karşılamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. “Ağzımızın tadı hiç bozulmasın” diyen Başkan Genç, özellikle son zamanlarda toplumda tehlike çanları çaldıran uyuşturucu konusuna da değinerek anne ve babaları dikkatli olmaya çağırdı.

Yemeğe ayrıca CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri de katıldı.