HALK MÜZİĞİNİN USTALARI SARIYER’İ SALLADI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HALK MÜZİĞİNİN USTALARI SARIYER’İ SALLADI

17.06.2017
Sarıyerliler, Ramazan etkinlikleri kapsamında İstinye Tersane Alanı’nda düzenlenen Tolga Sağ ve Onur Akın konserine adeta akın etti. Alanı dolduran kalabalık türküleri hep bir ağızdan söyledi.

Sarıyer Belediyesi tarafından Ramazan etkinliklerinin yapıldığı İstinye’deki eski tersane alanı iki değerli ismi ağırladı. Türk Halk Müziği’nin usta isimleri Tolga Sağ ve Onur Akın’ın konser verdiği alan doldu taştı. Sahneye ilk olarak Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Tolga Sağ çıktı. Sağ, söylediği değişik yörelerden türkülerle alanı dolduran binlerden büyük alkış aldı. Konserde kısa bir konuşma yapan Tolga Sağ, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya da selam gönderdi.

 

Şarkılara eşlik etti

 

Ardından sahne usta yorumcu Onur Akın’ın oldu. Dillerden düşmeyen şarkılarını bu kez Sarıyerliler için seslendiren sanatçı yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kaldı. Konserinde gerçekleştirdiği konuşmasında barış dolu bir ülke temennisinde bulunan usta sanatçı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de teşekkür etti. Konseri ‘Bir ıslıkta sen çal’ şarkısıyla noktalayan Onur Akın Sarıyerlileri adeta coşturdu. Konseri vatandaşların arasından izleyen Başkan Genç de ıslıklarıyla şarkılara eşlik etmeyi ihmal etmedi.

 

Görüntüler için: https://www.youtube.com/watch?v=hDobWbsWQiE