HALK DANSLARI EKİBİ POLONYA’YI SALLADI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HALK DANSLARI EKİBİ POLONYA’YI SALLADI

26.07.2017
‘Geleneğin Yüzleri’ festivali kapsamında Polonya’ya giden Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu sergilediği gösteriyle yarışmaya damga vurdu.

Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, ‘Geleneğin Yüzleri’ festivali kapsamında düzenlenen yarışma için Polonya’ya gitti. Ülkemizi ve Sarıyer’i temsil eden 50 kişilik grup Polonya’da büyük bir ilgiyle karşılandı. Festival kapsamında çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergileyen ekibe farklı ülkelerden yarışmaya katılmak için gelen dansçılar da eşlik etti. Halk dansları ekibinin yarışmada sergilediği performans dakikalarca ayakta alkışladı. Ülkemizi ve Sarıyer'i en iyi şekilde temsil eden Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu  yakkşalık 1 saat boyunca sahnede kalarak birçok yörenin oyununu sergiledi.

 

Geleneksel tatlar tanıtıldı

 

Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibi Polonya, Zielona Góra'nın Ochla kasabasında yarışmaya 14 ülkeden katılım sağlayan diğer gruplarla birlikte ilk gösterilerini yerel halkın karşısında sergiledi. Yarışmanın ‘Geleneksel Tatlar’ bölümü için Türk Mutfağı'ndan İrmik Helvası ve Ali Nazik Kebabı yapan topluluk üyeleri yöre halkıyla birlikte halay çekmeyi  ihmal etmedi.

 

 

Görüntüler için: https://www.facebook.com/sariyerkultursanat/videos/488242061516486/