ENGELLİLER İÇİN AT İLE TERAPİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ENGELLİLER İÇİN AT İLE TERAPİ

30.01.2015

Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOM) tarafından engelli vatandaşlara yönelik dört yıldır verilen at ile terapi etkinliği devam ediyor. Her hafta Perşembe günü Gümüşdere’de bulunan Tulya Kurtulan Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen etkinliğe katılan Sarıyer’de yaşayan engelli çocuklar, hem kendilerine sunulan hizmetin tadını çıkartıyor, hem de aileleri ile keyifli bir gün geçiriyor. 

Sosyal Yardım işleri Müdürlüğümüze bağlı Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından dört yıl önce başlatılan hipoterapi adı verilen at ile terapi hizmeti sayesinde özellikle otizm ve diğer bazı engel grubundaki kişiler için bedensel, ruhsal ve duyusal gelişime katkı sağlanıyor. Sarıyer Belediyesi ve Tulya Kurtulan Atlı Spor Kulübü katkıları doktorlar tarafından önerilmesine rağmen maddi nedenlerden dolayı at ile terapiden yararlanamayan engelli çocuklar bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanıyor. 
 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’de, engelli çocukları yalnız bırakmadı. SEKOM tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Erdem, engelli çocukların ata biniş için hazırlanmalarına yardım ederek, mutluluklarına şahit oldu.