ENGELLİ ÇELİK, AKÜLÜ SANDALYESİNE KAVUŞTU | SARIYER BELEDİYESİ

ENGELLİ ÇELİK, AKÜLÜ SANDALYESİNE KAVUŞTU

20.11.2014

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de metruk bir binada yaşamını sürdüren engelli vatandaşın çağrısına cevap verdi. Mendil satarak geçimini sağlayan engelli Sedat Çelik’in tekerlikli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Genç'in talimatı üzerine harekete geçen Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOM), Çelik’e akülü tekerlekli sandalye tahsis etti. SEKOM Sorumlusu Mahmut Kement, Çelik’in yaşantısında kolaylık sağlayacak hizmetlerin de kendisine verileceğini söyledi.

Sarıyer’de yayınlanan bir yerel gazete çıkan haberi okuyan Belediye Başkanı Şükrü Genç, çocuk yaşta geçirdiği felç nedeniyle hayatını bedensel engelli olarak sürdüren 40 yaşındaki Sedat Çelik’e yardım eli uzattı. 25 yıldır sokaklarda mendil satarak geçimini sağlayan Çelik’in hayatı, tekerlekli sandalyesinin bozulmasından dolayı son günlerde giderek zorlanmıştı. Çelik’in yaşamını sürdürmek için tekerlik sandalye istemesini üzerine Başkan Genç’in talimatıyla harekete geçen SEKOM Sorumlusu Mahmut Kement, Çelik’e akülü tekerlekli sandalye tahsis etti. Sarıyer Belediyesi tarafından engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla sunduğu hizmetlerden de yararlanacağını öğrenen Çelik, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çok teşekkür ettiğini belirtti.