EBRU'DA HÜSN-İ HAT SERGİSİ SARIYER’DE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

EBRU'DA HÜSN-İ HAT SERGİSİ SARIYER’DE

22.03.2015

Sarıyer Belediyesi, çağımızın değerli hat ustaları Emin Barın ve Savaş Çevik’in Hat eserlerini Ebru sanatı ile yorumlayan Ebru sanatçıları Kamuran İşcan ve Füsun Onomay’ın sergisine ev sahipliği yaptı. Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve açılışını Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yaptığı sergiye Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi.

13 yıl önce Ebru sanatına gönül veren ve yaptıkları çalışmaları yurt içinde ve yurt dışında açılan sergilerde sanatseverlerle buluşturan Ebru Sanatçıları Füsun Onomay ve Kamuran İşcan’ın Sarıyerlilerle buluşturdukları çalışmaları büyük beğeni kazandı. Sarıyer Belediyesi’nin katkıları ile 2015’in ilk sergisini Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açan Onomay ve İşcan, serginin açılışında yaptıkları konuşmada Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e kendilerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

“Ebru sanatının bir ruhu var”

Çalışmaları hakkında bilgi veren Füsun Onomay, “Burada özel bir koleksiyon var. Hat ustası Emin Barın ve onun öğrencisi Savaş Çevik’in eserlerini klasik ebru ile yorumladık. Bu sanatın bir ruhu var. Güzellikler detaylarda saklıdır. Klasiği doğru uygularsanız bakanlar bilmeden onun ne kadar güzel olduğunu anlayabiliyor” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte ebru çalışması yapan Kamuran İşcan ise, “Ebru teknesine attığımız renklerin, yaptığımız desenin ortaya ne çıkaracağı bize gerçekten büyük sürpriz oluyor. Her aldığımız kağıtta bir sevinç yaşıyoruz. Ortaya çıkarttığımız eserlerin düzenlenen sergilerde beğenilmesi bize ayrı bir mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

Sarıyer Belediyesi’nin katkıları ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde açılan sergi 27 Mart Cuma gününe kadar devam edecek ve sanatseverler çalışmaları yakından görme imkanı bulacaklar.