DESTANIN 100. YILINDA ANLAMLI ZİYARET | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

DESTANIN 100. YILINDA ANLAMLI ZİYARET

29.03.2015

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı dolayısı ile organize edilen Çanakkale gezisi etkinliği Sagemli öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

44 Personel, 118 Sagemli öğrenci ve 24 Bahçeköy Kız Konukevi sakininin katıldığı gezi, Çayırbaşı Stadyumu önünde başladı. Evlerinden servislerle alınarak toplanma yerine gelen öğrenciler buradan toplam 4 otobüs eşliğinde Çanakkale’ye doğru yola çıktı. Zaferin 100. Yılı münasebetiyle yapılan bu çok anlamlı geziye başlamaya hazırlanan öğrencilerin gururu ve mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

İlk durak Eceabat
 
Sabah 6.30 da Eceabat’a varan kafile, burada hep birlikte kahvaltı yaptı. Eceabat’a bağlı Bigalı Köyü’ne geçen öğrenciler büyük zaferin eşsiz kumandanı Mustafa Kemal Atatürk’ün karargah olarak kullandığı evi  ziyaret etti.

Şehitliklerde duygusal dakikalar
 
Tur rehberi Zeki Harmandalı’nın coşkulu ve duygulu anlatımıyla, her karış toprağı kanla hediye edilen yurt topraklarını büyük bir gururla dolaştı. 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Anafartalar’da dedelerinin kahramanlık öykülerini dinleyen genç öğrenciler, Fransızların çıkarma yaptığı Morto Koyu’nda mola vererek öğle yemeği yedi. 

Şehitlik Abidesi’nde hatıra fotoğrafı 
 
Öğle yemeğinin ardından binlerce şehit verdiğimiz topraklarda şehitlikleri ve müzeleri dolaşan kafile daha sonra Seyit Onbaşı’nın unutulmaz öyküsünün gerçekleştiği tabyaya giderek topçu bataryasında Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının heykellerini ziyaret etti.