Depremin izleri yeni umutlarla siliniyor | SARIYER BELEDİYESİ

Depremin izleri yeni umutlarla siliniyor

15.12.2011
Depremin izlerinin ardından yeni umutlarla dolu bir yaşam filizlendi. Sarıyer Belediyesi’nin kapılarını açtığı Van’dan gelen depremzede yurttaşlardan Güler Yılmaz, bir kız bebek dünyaya getirdi. İstinye Devlet Hastanesi’nde sezaryenle dünyaya getirilen bebeğin 3,35 kg ağırlığında, 50 cm boyunda doğduğu ve sağlığının gayet iyi olduğu bildirildi.

Bu umut dolu günde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de oradaydı. Önce İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cengiz Tamer’le görüşen Genç, ardından anneyle bebeğini ziyaret etmek üzere kaldıkları odaya geçti. Anneyle bir süre sohbet eden ve bebeği kucağına alarak seven Başkan Genç, bebeğin ismini kendisinin koyması teklifi üzerine odada bulunanlara fikirlerini sordu. Gelen isim önerilerini değerlendiren Genç, Yaren ismini düşündüğünü belirttikten sonra isim kararını anneye bıraktı. Anne Yılmaz da “Başkanımız ne derse odur” dedikten sonra kızlarına Yaren adını vereceklerini ifade etti. Başkan Genç, sohbetin ardından bebeğe bir altın takarak, anneyi tebrik etti.

Öte yandan, Güler Yılmaz’ın aslen Sarıyerli olduğu, daha önce iki çocuğunu Sarıyer’de doğurduğu ve bir süre önce Van’a taşındığı öğrenildi. Ayrıca doğum ameliyatını yapan doktorun ise Sarıyer Belediyesi Başkan yardımcısı Adnan Ayber’in ağabeyi Enver Ayber olduğu öğrenildi.

Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin de katıldığı ziyarette Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Sağlık İşleri Müdürü A. İrfan Bilboğa ve Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut da hazır bulundu.