DANS EDEREK ŞİDDETE DUR DEDİLER | SARIYER BELEDİYESİ

DANS EDEREK ŞİDDETE DUR DEDİLER

14.02.2015

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliğinde Sarıyerli kadınlar V-Day hareketinin "One billion Rising" cağrısına destek verdi. Kadına cinayetlerine, tacize, tecavüzlere dur demek için dünyada bir milyar kadınla birlikte dans etti.

Tüm dünyada aynı gün ve aynı saatte gerçekleştirilen dans gösterisi keman dinletisi ile başladı. Dans eğitmenlerinin figürleri ile aynı anda dans etmeye başlayan kadınlar, oluşturdukları ortak enerji ile dünyada ki kadın şiddetine dur dediler. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dünyada her üç kadından birinin hayatında en az bir kere şiddete maruz kaldığı ve her geçen gün artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir araya gelen Sarıyerli kadınların yanlarında oldu. Alanı dolduran yüzlerce Sarıyerli, üzerlerinde kadına yönelik yapılan şiddeti anlatan sözlerin bulunduğu kalpli balonları gökyüzüne uçurdu.

Başkan Genç ve vatandaşlar, daha sonra Mikrokredi desteği alan kadınların açtığı kermesi ziyaret etti.