ÇOCUKLAR DOĞA İÇİN BİR ARADA | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇOCUKLAR DOĞA İÇİN BİR ARADA

04.10.2017
Sarıyer Belediyesi, çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve çevresine karşı daha duyarlı olmayı öğretmek amacı ile okullarda öğrencilerle bir araya geliyor.

2015 yılında başlatılan “Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele” projesi kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje, Sarıyer’in farklı okullarında yüzlerce öğrenciyle buluşmaya devam ediyor.

 

Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerlerin ilki 2017- 2018 eğitim öğretim yılında Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu ve İstinye Recaizade Ekrem İlkokulu’nda gerçekleşti. Sarıyer’in 15 farklı okulunda daha gerçekleşmesi planlanan seminerlerde; çevre, doğa, doğada canlıların yaşam koşulları, onlara zarar veren madde ve durumlar, insanların yaşantısı içerisinde yapılan yanlış beslenme şekilleri ve yaşam tarzlarının insan bedenine verdiği zararlar ve korunma yolları vb. zararlı alışkanlıklar, kontrolsüz tüketim ve sonuçları, beslenme alışkanlıkları, sohbet ortamında ve slayt yardımıyla görsel olarak anlatılıyor. 

 

Hava Kirliliği, Briketleme (İnce taneli maddelerin yüksek basınç altında ya da bir bağlayıcı kullanılarak presle daha büyük parçalar haline dönüştürülmesi.), Ekoloji ve Madencilik üzerine 50’ye yakın makale yazan Kural’a öğrencilerin ilgisi büyük oldu.