ÇOCUKLAR ÇEVRE İÇİN BİR ARADA | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇOCUKLAR ÇEVRE İÇİN BİR ARADA

03.06.2016
Sarıyer Edebiyat Günleri ve Roman Festivali’nin ardından Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı, "Dünya Çevre Günü" etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Sarıyer Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği "Dünya Çevre Günü"ne ilk ve ortaöğretim ile SAGEM'li öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

 
Şenlik havasında geçen organizasyonda öğrencilerin çevre dostu projeleri ve atık malzemelerden yaptıkları çalışmalar övgü alırken, elektrik üreten bisiklet projesi büyük ilgi gördü. 
 

ENERJİ ÜRETEN BİSİKLET
 
Etkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bisikletin sergilendiği stantta pedal çevirip cep telefonunu şarj etti. Stantları tek tek gezen Başkan Genç, çevre konusunda kısa bir konuşma yaptı ve çocuklarla birlikte yaşanabilir bir çevre için çığlıklar attı. 

 
 
HEDEF: ATIK MADDELERİ DOĞAYA KAZANDIRMAK!

Karton parçalarından yapılan maske ve şapkaların yanı sıra sokakta bulunan taşları boyayan çocuklar, yapılan atölye çalışmalarıyla da geri dönüşüm bilincini pekiştirdiler. 
 
 
DENİZDEN BUNLAR DA ÇIKTI!
 
Sandalyeden tencereye, kovadan ayakkabıya birçok ürün çevre bilincini arttırmak amacıyla öğrenciler için sergilendi. TURMEPA tarafından yapılan deniz temizliği sırasında boğazdan çıkartılan her türlü eşya da sergilendi.
 
 
 
 
ATIK YAĞLA 1. OLDULAR
 
Çevre Kontrol Müdürlüğü’nün yemeklerde kullanılan sıvı yağların çevreye verdiği zararı önlemek amacıyla okullar arasında başlatılan atık yağ toplama yarışmasının birincisi ise Şükrü Nail Paşa İlköğetim Okulu oldu. Başkan Genç, öğrencilere teşekkür ederek, ödüllerini teslim etti.