Çanakkale Sarıyer’e taşındı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Çanakkale Sarıyer’e taşındı

09.01.2012
Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürülüğü tarafından organize edilen, Çanakkale’den Anadolu’ya projesi kapsamında Türkiye’yi karış karış dolaşan Çanakkale Müzesi, Sarıyer Belediyesi Demirciköy Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürülüğü tarafından organize edilen, Çanakkale’den Anadolu’ya projesi kapsamında Türkiye’yi karış karış dolaşan Çanakkale Müzesi, Sarıyer Belediyesi Demirciköy Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü ve TRT Belgesel Dairesi eski başkanı Cengiz Yürükaslan’ın ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’in konuşmalarıyla açılan müze, 9-19 Ocak tarihleri arasında ücretsiz gezilebilecek. Amaçlarının, Çanakkale’ye giderek bu eşsiz mirası yerinde görme imkanı olmayan vatandaşlarımıza ve özellikle öğrencilerimize yönelik hazırlanan bu kültür programını tüm Türkiye’de sunmak olduğunu söyleyen Cengiz Yürükaslan; “ Çanakkale; din, dil ve ırk gözetmeksizin tüm kitlelere çok büyük bir cevap niteliğindedir” dedi. 

Çanakkale Müzesi’ne ev sahipliği yapan Sarıyer Belediyesi adına bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan ve ekibine, bu eşsiz eseri Sarıyerlilerle buluşturdukları için teşekkürlerini sundu. Çanakkale’yi “Son Söz” olarak nitelendirdiğini belirten Ayber, “ Çanakkale, milletimizin birlik ve bütünlüğünün tescillendiğini gösteren son sözdür. Sizlerden ricam, gittiğiniz her yerde gördüklerinizi anlatın ve herkesin gelip bu eşsiz müzeyi görmesini sağlayın” dedi.

Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen müze açılışına, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Sevgi Atalay, Mustafa Tok, Recep Yel, Mehmet Metilli, Sarıyer Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve Belediye Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar katıldılar. Dünyada başka bir örneği bulunmayan Çanakkale Müzesi’nde 4.000 parça eser bulunmakla birlikte ziyaretçilere 1915 çekimleriyle hazırlanmış bir belgesel filmi izleme ayrıcalığı da sunuluyor.