BİRLİK SOFRASI AYAZAĞA’DA VE HUZUR’DA KURULDU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BİRLİK SOFRASI AYAZAĞA’DA VE HUZUR’DA KURULDU

18.07.2014

Sarıyer Belediyesi, iftar sofralarını Ayazağa ve Huzur Mahallesi’nde kurdu. Polis Lojmalanları’nda ve Ayazağa Merkez Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğini binlerce vatandaş onurlandırdı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilk olarak Huzur Mahallesi’nde  Polis Lojmanları sakinleri ile daha sonra da Ayazağa Merkez Parkı’nda mahalle sakinleri ile buluştu. Vatandaşların masalarını tek tek dolaşarak afiyet olsun dileklerini ileten Başkan Genç, yaptığı konuşmada Gazze’de yaşanan olaylara sessiz kalmadı.

Gazze’de yaşanan olayları kınayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ramazan ayının sadece İslam alemine değil, bir yerlerde çoluk çocuk demeden insanları katledenlere de barışı getirmesini temenni ediyorum. Onlarda bunlardan nasibini alsınlar. Ramazan ayı barıştır. Ramazan ayı berekettir deyip insanların rızkını ellerinden almaya çalışıyorlar. İnanıyorsanız yürekten, gönülden inanacaksın. Yarının geleceği olan çocuklara saldırmayacaksınız. Çocukları öldürmeyeceksiniz. Çocuklarını öldürenler kendi çocuklarından hiçbir zaman şefaat bulamayacaklar. Ramazan ayının sadece İslam alemine değil, tüm dünyaya barış, huzur ve akıl getirmesini diliyorum” dedi.
 
“BİRLİK  OLARAK ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”
 
Ortadoğu’da, Gazze’de çocukları vuran zihniyetlerin aynı mantıkla ülkemizde de uyuşturucu ile gençleri hedef aldığını ifade eden Başkan Genç, “Dünyanın bir yerinde savaş kurbanları yaratanlar, burada da farklı bir mantıkla yine gençlerimize saldırıyorlar. Çocuklarımızı uyuşturucu bataklığına çekme konusunda büyük çaba içerisindeler. Sarıyer Belediyesi ve bütün siyasi partilerin almış olduğu bir kararla bir komisyon kurdu. Bu komisyon bütün mahallelerde çalışmalarını yapıyor. Çocuklarımızın öncelikle uyuşturucu batağına düşmemesi için, düşen kardeşlerimizin de oradan kurtarmak için elimizi uzatacağız. Analar, çocuklarınızın gözlerinin içine bakın. Onları en iyi siz tanırsınız. İçinden çıkılmayacak duruma gelirseniz bizden yardım isteyin. Şu an çocuğunuzun böyle bir felaketin içinde olmaması yarın gelmeyecek anlamına gelmez. Bugün Ortadoğu’da, Gazze’de çocukları vuranlar, aynı mantıkla buralarda da çocukları uyuşturucu bataklığına çekerek farklı bir şekilde çocukların ölümüne neden oluyorlar. Bunun önüne geçecek tek bir güç var. O da birlik ve beraberliktir” şeklinde konuştu.
 
Sarıyer Belediyesi tarafından Gümüştaş Beton ve Evyap katkıları ile verilen iftar yemeklerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, meclis üyeleri Özkan Sucu ve Nadir Günday, Huzur Mahallesi Muhtarı Bekir Apak, Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman ve birim müdürleri katıldı. Başkan Genç ve beraberindeki heyet daha sonra Ayazağa Mahallesi’nde hizmet veren Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan çalışmaları yerinde izlediler.