BİNLERCE SARIYERLİ SEVGİ SOFRALARINDA BULUŞTU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BİNLERCE SARIYERLİ SEVGİ SOFRALARINDA BULUŞTU

24.06.2017
Sarıyer Belediyesi, Ramazan ayı boyunca birlik ve beraberliği arttırmak için mahallelerde verdiği iftarlarda 75 bin Sarıyerliyi ağırladı.

Sarıyer Belediyesi birlik ve beraberliğin ayı olan Ramazan’da tüm Sarıyerlileri geleneksel iftar sofralarında bir araya getirdi. Bir ay boyunca mahallelerde kurulan sofralarda buluşan vatandaşlar hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Ramazan bereketini paylaşmak için kurulan iftar sofralarında ağırlanan 75 bin Sarıyerli, devam eden saatlerde ise ‘Sevgi, Barış ve Hoşgörü Alanı’ olarak adlandırılan İstinye Tersane Alanı’nda buluşarak birlik ve beraberliğin keyfini yaşadı.

 

Bize ‘Barış’ getirsin

 

İlk iftar programında vatandaşlara seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ne yaparsanız yapın sevgi temelinde yapın dediği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizin dualarınız bize yalnız 1 ay değil her zaman lazım. Hiçbir insanı birbirinden ayırmadan insan vasfında bakmanız lazım. Dualarınızda bu vatanı bize emanet edenleri unutmayın.  Ailesinden uzakta bu vatanı bekleyenleri unutmayın. Bu Ramazan Ayı bereket ayı olsun. En fazla ihtiyacımız olan barışı bize getirsin.” Başkan Genç katıldığı tüm iftarlarda masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti.

 

Paylaştıkça çoğaldık

 

Bereket Ayı olan Ramazan’da hep birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, iftardan sonra Hacivat, Karagöz ve animasyon ekibiyle eğlencenin tadını çıkardı. Bir arada iftar yapmak ve hep birlikte Ramazan bereketini paylaşmak için ‘Sevgi, Barış, Huzur ve Hoşgörü Alanı’ olarak bilinen İstinye Tersane Alanı’ndaki iftar sofrasına akın eden Sarıyerliler, tasavvuf üstatlarının eşsiz müzikleriyle oruçlarını açarken sahneye çıkan semazenin gösterisiyle güzel bir Ramazan geçirdi.

 

Gelenek devam etti

 

Sarıyer Belediyesi ve Büyükdere Surp Hıripsimyants Ermeni Kilisesi Vakfı iki yıldır devam eden geleneği bozmayarak kilise bahçesinde sahur düzenledi. Farklı dinlerden vatandaşları bir araya getiren sahurda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Dinler arası kardeşliğin pekiştiği sahur programında konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu ülke hepimizin, biz bu ülkeye herkesi sığdırırız. Yeter ki gönüller bir olsun” dedi.

 

11 mahallede tiyatro

 

Bu yıl 8. si düzenlenen Mahallelerde Tiyatro Şenliği, Genel Sanat Yönetmeni M. Gökhan Bulut’un uyarlayıp yönettiği, Ekin Gündü’ nün müziklerini yaptığı Katakulli adlı güldürüyle Ramazan etkinlikleri kapsamında Sarıyerli tiyatro severlerle buluştu. 1920’lerin başında geçen hikayede çiftlerin resmi nikahla evlenmediği zamanlarda, bir kenar mahalle delikanlısı olan Ali Osman’ın parayı bulmak için yaptığı türlü oyunları konu alan Katakulli, bir ay boyunca 11 mahallede sahnelendi.

 

 

Tersane alanında yok yok

 

Ramazan ayı boyunca İstinye Tersane Alanı birçok usta isme de ev sahipliği yaptı. Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında sahne alan; Kubat, Haluk Levent, Şevval Sam, Tolga Sağ, Onur Akın, Buray ve Ferhat Göçer Sarıyerlilere unutamayacakları bir Ramazan yaşattı. Müziğin ustalarının verdiği konserlerle kulaklarının pasını silen Sarıyerliler, Canan Karatay söyleşisiyle de sağlıklı beslenme konusunda tüyolar aldı. Tersane alanındaki etkinlikler bunlarla da sınırlı kalmadı. Usta oyuncu Altan Erkekli’nin katılımıyla Vizyontele film gösterimi, Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun Hayat Ağacı gösterisi, konserler, tiyatro oyunları ve animasyon gösterileri bir ay boyunca Sarıyerlilere keyifli bir Ramazan yaşatmak için gerçekleşti. Çocuklar için de çeşitli etkinliklerin bulunduğu alanda Sarıyer iz Gönüllüleri de vatandaşlara ücretsiz kitap dağıttı.

 

Sarıyerliler Ela için buluştu

 

Birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayında, lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Ela’nın sesini duyurmak için yapılan çalışmalara destek veren Sarıyer Belediyesi, tersane alanında Kızılay iş birliğinde minik kız için kök hücre kampanyası başlattı. Haluk Levent ve Buray konserlerinde açılan çadırlara akın eden Sarıyerliler Ela ve onun gibi ilik bekleyen binlerce hastaya umut oldu.

 

Final İzmir Marşı ile

 

Sarıyer Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında bir ay boyunca Barış, Huzur ve Hoşgörü alanı İstinye Tersane’de düzenlenen konserlerin son gününde ünlü sanatçı Ferhat Göçer sahne aldı. Bayramın gelişini hep birlikte kutlayan Sarıyerliler, ünlü sanatçının birbirinden güzel şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Konser boyunca birbirinden güzel şarkılarını seslendiren Göçer Sarıyer’e olan sevgisini de dile getirmeyi ihmal etmedi. Finalde Başkan Genç, Sanatçı Ferhat Göçer ve Sarıyerliler hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söyledi.