3. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

3. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

06.12.2014

Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sarıyer Edebiyat Günleri başladı. Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte edebiyat ve sanat dünyasının usta kalemleri kitaplarını imzalamaya başladı.

İlki 2012 yılında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Edebiyat Günleri'nin 2014 yılında düzenlenen üçüncüsü 25-26-27-28 Eylül tarihlerinde Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda yapılmak üzere planlanmış, son iki günü hava muhalefeti sebebiyle ertelenmişti.

Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde kaldığı yerden devam eden Edebiyat Günleri’nin ilk gününde çocuklar yoğun ilgi gösterdi.  Sevdikleri yazarlarla sohbet eden çocuklar, bol bol fotoğraf çekildi. 

EDEBİYAT GÜNLERİNDE NİKAH MOLASI

Evlendirme ve Kültür Merkezinde gerçekleşen Edebiyat günlerine Başkan Genç'in kıydığı nikah töreni renk kattı.

  

SİNEMA VE EDEBİYAT

Edebiyat Günleri’nin ilk gün teması olan ‘’Sinema ve Edebiyat’’ adı altında yapılan söyleşiler kapsamında ilk olarak Sinema Eleştirmeni ve Atilla Dorsay ve Yazar-Editör Öner Ciravoğlu ‘’Sinemamız 100 Yaşında’’ aldı keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Daha sonra sahnede yerini alan Senarist-Yönetmen, Oyun ve Köşe Yazarı Işıl Özgentürk de sinemayla ilgili renkli bir söyleşi yaptı. İlk şiirini 8 yaşında yazan Nurduran Duman, “Şiir Odası” programı ile etkinliğe renk kattı. 

     

"ÇOCUKLAR İÇİN ŞİİR YAZIN"

Yazar Işıl Özgentürk ve Şair Nurduran Duman’a plaketlerini veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şairlerin, yazarların ve edebiyatçıların Sarıyer’e sahip çıkmalarını isterken, “Şairlerimize, aydınlarımıza bir öneride bulundum. Sarıyer’e hep gelin. Hep gelin ki, Sarıyer olması gerektiği yere gelsin. Bu iş edebiyatsız, sanatsız, kitapsız olmaz” dedi. Konuşmasında çocuklar için şiir yazılması konusunda ricada bulunan Başkan Genç, “Çocuklara da şiir yazın. Çocukları okutmak zorundayız. Çocukların içinden geldiği şekilde okuyabileceği şiirler yazarsanız, bir yerel yönetici olarak o kitapların basımını ve çocuklara ulaştırmanın sözünü de ben veriyorum” şeklinde konuştu.

 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rıfat Ilgaz’ın oğlu yazar Aydın Ilgaz’a da plaket vererek teşekkür etti. Babası ile ilgili anılarından bahseden Aydın Ilgaz, “Babamın öldükten sonra bir yazısını buldum. 1991 yılında yazdığı son dizelerindeElim birine değsin ısıtayım üşüdüyse, koşarak gitmesin son sıcaklığımyazmıştı. Sayın başkanım ve ben o sıcaklığı sizlere iletmek için buradayız.  O sıcaklığı sizler alabiliyorsanız ne mutlu bize. Sarıyer’e bir kültür merkezi yapılabildiyse de ne mutlu bize” dedi. 

 RUHİ SU DOSTLUK KOROSUNDAN DOSTLUK ŞARKILARI

Söyleşiler ve imza gününden sonra Emin İgüs’ün solist olarak yer aldığı Şef Mutlu Ödemiş’in yönetimindeki Ruhi Su Dostlar Korosu dinleyicileriyle buluştu. Dostluk, kardeşlik için hep bir ağızdan söylenen şarkılar katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.