Yaşam, onlarla daha güzeldir | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Yaşam, onlarla daha güzeldir

04.10.2012

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, Sarıyer Belediyesi Kısırkaya Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen “Hayvan Sevgisi” temalı etkinlikle kutlandı.

Etkinlik alanına belediyenin tahsis ettiği araçlarla gelen öğrenciler, küçük dostlarımızın barınaklarını gezerek keyifli dakikalar yaşadı. Kendilerine hediye edilen oyuncaklarla neşeleri bir kat daha artan öğrenciler, Veteriner İşleri Müdürlüğü personelinin rehberliğinde, hayvanlarla ilgili çeşitli bilgilere de ulaşma imkânı buldu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbulut, sözlerine Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün tarihçesine değinerek başladı. Hayvanların ekolojik sistemin temel öğeleri ve doğal dengenin ayrılmaz unsurları olduğunu vurgulayan Akbulut, canlı yaşamın içinde her zaman etkin rolü olan hayvanların, insanlara yaptığı katkılara da dikkat çekti. Tarih öncesi çağlardan günümüze, hayvanların yaşamımıza getirdiği olumlu sonuçlara vurgu yapan Akbulut, günümüzün gelişmiş kurumsal yapılanmalarının hayvan hakları konusunda önemli rolleri olduğunu da belirtti. Akbulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sarıyer Belediyesi olarak, bu konularda ciddi adımlar atmakta ve önemli çalışmalar yapmaktayız. Yurttaşlar ve diğer bazı belediyeler, sahipsiz hayvanları ilçemiz sınırları içerisine bıraksalar da, kurum olarak mevcut olanaklarımızı zorlayarak bu hayvanlara sahip çıkıyor; sağlık, barınma, beslenme ve rehabilitasyon gereksinimlerini karşılıyoruz.”

Akbulut’un konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli ikramlar sunuldu. Hayvanları yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, yaşamlarına güzel bir anı katmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tok da katıldı.