ŞEBİNKARAHİSARLI KADINLAR SARIYER'DE BULUŞTU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ŞEBİNKARAHİSARLI KADINLAR SARIYER'DE BULUŞTU

10.03.2015
Şebinkarahisarlı emekçi kadınlar, Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. 

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen “Şebinkarahisarlı Kadınlar Buluşuyor” adı altında, “Sesimizi duyurmaya, sesinizi sesimize katmaya geldik” diyen Şebinkarahisarlı kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gönüllerince eğlendiler.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, “Böyle anlamlı bir günde bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ev sahipliğinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi gibi değerli bir mekanın çatısı altında hep birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu. 

Başak Höl’ün seslendirdiği Türk Sanat Müziği şarkılarıyla müzik ziyafeti çeken konuklar daha sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Bay’ın birbirinden güzel yöresel türküleriyle coştu. Konuklar ayrıca, Mecidiyeköy’de bulunan Down Cafe çalışanı zihinsel engelli çocukların söylediği duygulu türküleri dinledi.

Başkan Genç: Bugün sadece kadınlar konuşmalı 

Aslında bugün bizim konuşma yapmamız yersiz” sözleriyle konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çocuğunun sırtındaki battaniyeyi alıp merminin üstüne örtü yaparak cepheye giden, tarlada ırgat, fabrikada işçi olan kadınların konuşmasının gerektiğini, oysa birilerinin kadınları sadece çocuk doğurması gereken birer varlık olarak gördüğünü hatırlattı.  

Ve kadınlar konuştu...

Salonu dolduran kadınları kendilerini alkışlamaya ve mikrofonu alarak dilediğince konuşmaya davet eden Başkan Genç’in ardından birer birer söz alan kadınlar, Sarıyer’den tüm dünyaya eşitlik ve özgürlük mesajları verdi.

Günün anısına Başkan Genç’e Mustafa Kemal Atatürk ve değerli annesi Zübeyde Hanım’ın yanyana figürlerinin işlendiği cam plaket takdim edildi. Başkan Genç ve kadınlar daha sonra birlikte horon oynadı, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Programa Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Veysel Yeşil de katıldı.