ÖĞRETMENLER, BARIŞI VE HUZURU ÖĞRETENLER | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÖĞRETMENLER, BARIŞI VE HUZURU ÖĞRETENLER

25.11.2021
Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Baş öğretmenliğine kabul edildiği ve 1981 yılından bu yana 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü nedeniyle Sarıyerli eğitimciler için düzenlenen yemekte bir araya geldiler. Türk Halk Müziği sanatçısı Seval Eroğlu yönetiminde sahne alan öğretmenlerden oluşan koraya eşlik eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, koristlerle birlikte eserleri seslendirdi.

Gelecek nesilleri büyük özveri ile yetiştiren ve hakları hiçbir zaman ödenmeyen öğretmenler günü etkinlikleri gündüz başladı. Sarıyer’deki okulları ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öğretmen ve öğrencilerle sohbet edip, birlikte pasta kestiler. Dolu dolu geçen günün ardından Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen yemeğe, ilçede görev yapan eğitimciler katıldı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemeğe ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öğretmenlerin dünyaya yön verdiğinin, barışı ve huzuru öğretenlerin de yine öğretmenler olduğunun altını çizerken, “Yarının Türkiye’sine çok ihtiyacımız var. Pandemi sürecinden dolayı eğitimde çok zaman kaybettik. Bu boşluğu kapatmak için her birimize çok büyük sorumluluk düşmektedir. Bu işi bilemeyen, eğitimin önemini anlayamayanlara da lütfen anlatmaya çalışın” dedi.

ÖĞRETMENLERİN HAKLARI ÖDENMEZ

Öğretmenlerin haklarının hiçbir zaman ödenmeyeceğini ifade eden Başkan Genç, “Öğretmenler gününün bir güne sığmayacağını biliyorum. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün olmak üzere terörün şehit ettiği, biz mühendislerin hataları ile yapılamayan binalarda depremlerle ve hiçbir zaman unutmadığım Van depreminde hayatını kaybeden 77 öğretmenin bu özel gününü kutluyor ve yad ediyorum. Anadolu’nun muhtelif yerlerinde eğitim vermeye çalışan tüm öğretmenlerimize selam ve sevgi gönderiyorum” şeklinde konuşarak öğretmenler gününü kutladı.

ÖĞRETMENLER KOROSUNDAN TÜRKÜLER

Ant içerek eğitim hayatına yeni başlayan, 35 yıllık meslek hayatında bir asırı deviren öğretmenlerin yanı sıra okul aile birliği üyeleri ve öğrencilerle birlikte kesilen pastanın ardından sahne türkülere bırakıldı. Bir aydan kısa bir zaman önce Türk Halk Müziği hocası Seval Eroğlu yönetiminde öğretmenlerden oluşan koronun sürpriz ismi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç oldu. Başkan Genç, öğretmenlerle birlikte seslendirilen eserlere eşlik etti. Koronun ardından sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Cem Çelebi ise Anadolu’dan çeşitli eserler seslendirerek geceye katılanlara müzik keyfi yaşattı.

KÜÇÜK HAYRÜNİSA’DAN ÖĞRETMENİNE JEST

Öğretmeninin de katıldığı yemekte sahne almak isteyen 9 yaşındaki Hayrünisa Ok, çok sevdiği öğretmeni ve tüm öğretmenlerin gününü kutlarken, “Öğretmenim” şarkısını hediye etti.