ENGELLİ BİREYLER VE AİLELERİ SARIYER’DE YAZ KAMPINDA | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ENGELLİ BİREYLER VE AİLELERİ SARIYER’DE YAZ KAMPINDA

17.07.2024
Sarıyer Belediyesi, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde engelli bireyler ve aileleri için yaz kampı düzenledi. Sarıyer’de yaşayan ve fiziksel engeli nedeniyle dışarı çıkma ve tatil yapma imkanı olmayan 350 engelli birey ve aileleri bir hafta boyunca deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı.

Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOM) her sene olduğu gibi bu senede Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde engelli bireyler için yaz kampı organize etti. İki hafta boyunca toplam 350 engelli birey ve ailesinin ağırlandığı kampta aileler evlerinden alınıyor ve kampın yapılacağı Kilyos Sosyal Tesislerine getiriliyor. Kampın bitiminde ise tekrar evlerine bırakılıyor. Tesislerde konaklayan vatandaşlara üç öğün yemek servisi de yapılıyor. Plajdan yararlanmak isteyen vatandaşlar ise engelli araçları ile kamp alanından alınarak plaja indiriliyor. Burada ekiplerin gözetiminde denize giren engelli bireyler ve aileleri yine araçlarla tesislere taşınıyor.

BÜTÜN AİLELER MUTLU AYRILIYOR

Engelli bireyler ve ailelerinin bir nebze olsun mutlu etmeye çalıştıklarını dile getiren Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOM) Birim Sorulusu Cemal Kaya, “ Merkezimize başvuruda bulunan yaklaşık 350 engelli komşumuzu bu yaz tatilinde birer haftalık iki ayrı dönemden oluşan yaz kampında ağırladık. Evlerinden aldığımız engelli komşularımız ve ailelerini tesisimize getirirken ulaşım sağlıyoruz. Onları tesisimizdeki odalara yerleştiriyoruz. Tesisimizde ayrıca üç öğün yemek hizmetimiz var. Misafirlerimiz çeşitli sosyal etkinliklerin yanında belediyemize ait plajımızdan yararlanıyor. Tatil bittiğinde de servislerimizle ailelerimizi evlerine bırakıyoruz. Amacımız evlerinden çıkamayan engelli komşularımıza ve ailelerine burada bir nebze olsa da nefes aldırmak. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

“BAŞKANIMIZ AKSU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Oğlu ile birlikte kampa katılan Ayşe Sadıkoğlu, “ Biz ilk kez bu sene katıldık. Bizi çok güzel ağırladılar, karşıladılar. Çocuklarımız için memnunuz. Biz bir şekilde gezebiliriz. Ama bizim özel çocuklarımız var. Çocuklarımıza böyle bir aktivite yaptırdıkları için çok memnunuz” dedi. Torunu ve eşi ile misafir edilen Esma Danişment ise “ Çok memnunuz, huzurluyuz. İlk defa geldik ve çok beğendik. Bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz. Burada rahat bir şekilde tatil yapabiliyoruz. Belediyemiz bizim için her şeyi düşünmüş. Çocuklar için her türlü kolaylık düşünülmüş. Torunum Kaan ile geldim. Dedemiz de felçli. Onlarla başka türlü tatile çıkmam mümkün değildi. Burası güvenlikli. Başka tatile gitmemin maddi manevi olanağı yok. Bizim gibi yaşlılar ve özel çocuklar için paha biçilemez. Bizlere bu imkanı sunan belediye başkanımız Mustafa Oktay Aksu ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.