ÇÖPÜNÜ AYRIŞTIR EĞİTİME DESTEK OL | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇÖPÜNÜ AYRIŞTIR EĞİTİME DESTEK OL

12.09.2022
Bir hayata dokunmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evinizdeki geri dönüştürülebilir atıklarla bir öğrencinin eğitim serüvenine katkıda bulunabileceğinizi biliyor musunuz? Hem de yapmanız gereken tek şey Temizlik İşleri ekiplerinin adresinize bıraktığı mavi geri dönüşüm torbalarına; kâğıt, plastik ya da metal atıklarınızı koyup kapınızın önüne bırakmak.

Sarıyer’in 38 mahallesini dolaşan ekipler, geri dönüşüm atıkları için her esnafın her mahalle sakininin kapısını tek tek çalıyor. Sarıyer Belediyesi israfın önlenmesini, kaynakların daha ve­rimli kullanılmasını, atık oluşumunun engellenmesini veya azaltılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; kâğıt-plastik-metal ve cam atıklar için mavi torbaların dağıtımı, mahallelerden bu dağıtılan torbaların dolu olarak toplanması, toplanan atıkların lisanslı ayrıştırma tesisine nakli gibi kapsamlı çalışmalar devam ediyor. Toplanan bu geri dönüşüm atıkları ile Sarıyer’de yaşayan 7 bin 500 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine burs veriliyor.

GERİ KAZANILABİLİR ATIKLARI YÖNETİYORUZ

Sağlıklı, güvenli, sürdürülebilir bir kentsel yaşam ve doğa için mücadele eden Sarıyer Belediyesi kent yaşamının ve doğanın korunması için öncü olacak çalışmalarına devam ediyor. Daha sağlıklı bir Sarıyer için emek veren ekipler; muhtarlıklar, marketler, semt ve yaşam evleri, ibadethaneler, siteler, hastaneler, okullar ve alışveriş merkezlerinde bulunan geri dönüşüm noktalarının yanı sıra ev ve iş yerlerinden toplanan atıkları geri dönüşüm tesislerine gönderiyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde evlerden iş yerlerine kadar uzanan çalışmalar ile hem çevre kirliliğinin önüne geçiliyor hem de elde edilen gelirle öğrencilere burs sağlanıyor.

EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çalışan Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü her hafta mahalleleri ziyaret ederek hem geri dönüşüm konusunda vatandaşları bilinçlendiriyor hem de geri dönüştürülebilir atıkların verdikleri mavi poşetlerde toplanmasını sağlıyor. Düzenli olarak mahallelerden toplanan atıklar ayrıştırma tesislerine iletiliyor. Bu yolla ev ve iş yerlerinden yılda 10 bin tona yakın geri dönüştürülebilir atık toplanıyor. Bu atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen gelir ile her yıl Sarıyer’de yaşayan 7 bin 500 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine burs veriliyor.

ÇEVRECİ BİNA ÖDÜLLE TAÇLANDIRILDI

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, tasarım sürecinden itibaren BREEAM kriterleri doğrultusunda değerlendirilerek, inşaat sürecindeki uygulamalarıyla “Very Good” sertifikasına adaydı. Yapım ve kullanım özellikleri ile Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası; “dünyanın yeşil sertifikalı bu büyüklükteki kamu binası” olma özelliğine sahip yapı, enerji ve su tüketiminde alınan tasarruf önlemleriyle işletme maliyetlerinde önemli oranda azalma sağladı. Sarıyer Belediyesi’nin ana hizmet binası, Yeşil Binalar Haftası’nda en prestijli ödül olan BREEAM Sertikası ile taçlandı.