CAMİ VE AVLULAR DEZENFEKTE EDİLDİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV

CAMİ VE AVLULAR DEZENFEKTE EDİLDİ

29.05.2020
Pandemi sebebiyle ara verilen ve uzun bir süre sonra 29 Mayıs tarihinde ilk kez belli cami ve alanlarda kılınan cuma namazı için Sarıyer Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Sarıyer Belediyesi ekipleri tarafından periyodik olarak yapılan temizleme ve dezenfekte işlemlerine cuma namazının cemaatle kılınmaya başlanacak olmasıyla birlikte hız verildi. Sarıyer’de cuma namazı kılınması için belirlenen 76 camide önlemler iki katına çıkarıldı.

Sarıyer Belediyesi cami içinde yaptığı temizlik çalışmalarının yanı sıra belirlenen cami bahçeleri ve avlular dışında kalan alanlarda da ot biçme işlemleri ile cuma namazı için hazırlık yaptı. İçişleri Bakanlığı, "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında 81 il valiliğine genelge gönderdi. Sarıyerli vatandaşlar da dezenfekte edilen camilerde bugün sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek, kendi seccadelerini alarak ibadetlerini yaptı.