ÇALIŞANLAR KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI SOKAKTAYDI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇALIŞANLAR KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI SOKAKTAYDI

25.11.2019
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde istatistikler acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları giderek artan erkek şiddetine tepki için ellerinde döviz ve pankartlarla Büyükdere Caddesi’ne yürüdü.

Birleşmiş Milletler’ in 25 Kasım’ı ‘Kadına Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ ilan etmesi şiddet gören tüm kadınlar için umut verici olsa da Türkiye’nin şiddet karnesi umut verici değil. Resmi olmayan rakamlara göre Türkiye’de 2018’in ilk on ayında 363 kadın cinayete kurban giderken bu sayı 2019 yılında 383’e yükseldi. Neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü ve sistematik şiddete maruz kaldığı günümüzde milyonlarca kadın haklarından vazgeçmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak için sokaklardaydı. Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları da bu acı tablo karşısında farkındalık oluşturmak için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde dövizler ve pankartlarla belediye binasından Büyükdere Caddesi’ne yürüyen kadınlar, burada bulunan üst geçide pankart astı.

ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ

Kadınların yürüyüşüne Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de eşlik etti. Kadınların mücadelesine sonuna kadar destek olduklarını söyleyen Başkan Şükrü Genç, “Kadına, çocuğa, bütün canlılara yönelik şiddeti kınıyorum” diyerek şiddetin karşısında olduğunu bir kez daha dile getirdi. Sloganlar eşliğinde Büyükdere Caddesi’ne yürüyen kadınlar burada bulunan üstgeçide pankart astıktan sonra dağıldı.