BOĞAZ'DA MÜZİK VE CUMHURİYET COŞKUSU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BOĞAZ'DA MÜZİK VE CUMHURİYET COŞKUSU

25.10.2020
Cumhuriyet coşkusu bu yıl, Sarıyer Belediyesi’nin pandemi döneminde zor zamanlar geçiren sokak sanatçılarına verdiği anlamlı destekle boğaza taşındı. Sarıyer Belediyesi bu proje ile dinleyicilerin, İstanbul Boğazı’nın tarih kokan doğasına tanıklık etmelerini sağlamanın yanı sıra şehrin eğlence anlayışına yeni bir alternatif de getirmiş oldu.

Cazz’dan Türkçe Pop’a, Rock müzikten Funk’a kadar geniş bir yelpaze sunan sokak sanatçıları, Rumelihisarı’ndan Sarıyer Merkez’e kadar boğazın farklı 8 noktasında “Boğaza Kadar Müzik Sonsuza Kadar Cumhuriyet” sloganı ile gün boyunca Sarıyerlilere ziyafet verdi.

SARIYERDE MÜZİK DENİZE AÇILDI

Dokuz gün boyunca birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Sarıyer’in farklı sahil noktalarında sokak sanatçıları değişik müzik dallarındaki performansları ile Sarıyerlilerle buluştu. Cumhuriyet kutlamalarının denize açıldığı günde birbirinden renkli görüntüler yaşandı. 

“BİZ CUMHURİYETİ BÖYLE ANLADIK”

Sokak müzisyenlerini dinlemeye gelenler arasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te vardı. Tarabya parkında geçekleşen dinletide vatandaşlarla uzun uzun vakit geçirip sohbet eden Genç, Tarabya Parkı'nda geçekleşen dinletide, “Cumhuriyeti hayatımızın içine almalı ve yaşam biçimimiz haline getirmeliyiz” mesajı verdi. Başkan Genç, konuşmasında şunlara değindi: “Sokak müzisyenlerinin hepsi yaşamın içinden gelen sanatçılar. Bugün çok şanslıyız hava da çok güzel, Sarıyer’in farklı noktalarında açık ve temiz bir günde bir araya gelebildik. Bu ülkede Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bizim toplumumuz için Cumhuriyet algısı çok farklı, bu bir destan. Önemi, içselliği çok farklı. Yeni nesle bize bırakıldığından daha güçlü, daha farklı, anlamlı şekilde bırakmalı ve anlatmalıyız Cumhuriyeti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyorum bize Cumhuriyeti bıraktıkları için. Bu gayret içinde olan herkese teşekkür ediyorum. Pandemi sürecini insanları motive ederek geçirmenin çabası içindeyiz. Bu süreçte farklı etkinliklerimiz olacak. Dileyen vatandaşlarımız sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir. Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutluyorum.”