“MAHALLEMİ DİNLİYORUM” ÜÇ MAHALLEYİ BİR ARAYA GETİRDİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

“MAHALLEMİ DİNLİYORUM” ÜÇ MAHALLEYİ BİR ARAYA GETİRDİ

26.09.2024
Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun seçim vaatleri arasında yer alan “Mahallemi Dinliyorum” toplantılarının bu haftaki adresi Kazım Karabekir Paşa, PTT Evleri ve Çayırbaşı Mahalleleri oldu. Toplantıda yediden yetmişe tüm komşularının nasıl bir Sarıyer’de yaşamak istediklerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Aksu, toplantıya katılan herkese teşekkür etti

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelir gelmez hayata geçirdiği “Mahallemi Dinliyorum” toplantılarında bu kez Kazım Karabekir Paşa, PTT Evleri ve Çayırbaşı Mahallesi komşularıyla buluştu. Yediden yetmişe çok sayıda mahallelinin katıldığı toplantıda Başkan Aksu, komşularının sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinledi.

 

“7500 ÇOCUĞUMUZ İÇİN EĞİTİM BURSU BAŞVURULARIMIZI BAŞLATTIK”

Toplantıda karşılıklı soru cevap bölümüne geçmeden önce göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları çalışmalarla ilgili komşularına yönelik söz alan Başkan Aksu, “Geçtiğimiz hafta beş gün süreyle devam eden ve yüzlerce şair, yazar, yayınevi, gazeteci ve kitapsever komşularımızı ve İstanbullu hemşerilerimizi Uluslararası 11. Edebiyat Günlerimizde 5 gün boyunca ağırladık. Buradan bir kez daha emek veren ve katılan tüm komşularımıza teşekkür ediyorum. Bu hafta belediyemizin ilçemizde yaşayan ilk, orta ve lise düzeyinde vereceği 7500 kişilik burs başvurularımız başladı. Göreve geldiğimizde tamamlanmamış bir aşevimiz vardı. Tüm olanaklarımızı seferber ederek aşevimizi hizmete açtık. Bu yıl 205 öğrencimizi mezun ettiğimiz ve hali hazırda yüzlerce çocuğumuza eğitim veren çocuk gündüz bakımevlerimizdeki öğrencilerimize yemek yapıyoruz. Aşevimizde ayrıca cenazelerimiz için pide, iftar yemekleri, aşure ve personel yemeği çıkacak. Belediyemize ait komşularımızın ailesiyle birlikte giderek zaman geçirebileceği bir tane sosyal tesisimiz yok. Bunun için de çalışmalar başladık.  Biri Kireçburnu, biri de Pınar Mahallesi’nde olmak üzere İki sosyal tesisimizin yapımı devam ediyor. Bu dönem hedefimiz ilçemize en az 10 sosyal tesis kazandırarak sizlerin hizmetine sunmak olacak. Sosyal tesislerimizde Sarıyer Dijital Kart üzerinden gerçekleşecek yüzde 20 indiriminden tüm komşularımız faydalanacak. Bir sahil kenti olan ilçemizde üç ayrı Kilyos, Rumeli Feneri ve Kısırkaya’da plajlarımızı halkımıza ücretsiz olarak hizmete sunduk. Bazı eksiklerimiz var. Onları da önümüzdeki yaz sezonuna kadar tamamlayacağız.

 

“SARIYER MEYDANIMIZI 29 EKİM’DE AÇIYORUZ”

Kadın Aile Müdürlüğü’nü kuruyoruz. İlçemizin birçok yerinde asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Sarıyer Meydanı’mızı 29 Ekim’de açıyoruz. FSM ve Baltalimanı mahallelerimizde yıllardır süren içme suyu problemini çözdük. Kireçburnu Çocuk Gündüz Bakımevinin yapımını tamamladık. Yine kurulduğu günden beri, Sarıyer meclis üyeliğim döneminde çok önemsediğim bir konu vardı. Sarıyer Akademi sınavlarında başarılı olamayan öğrencilerimize yönelik bir çözüm üretmemiz gerektiğini düşünüyordum. Bu sorunumuza yönelik Sarıyer Akademi 2 hibrit eğitimlerine başladı. Eğitimde eşitlik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz bu projemizle de artık geleceğe hazırlanamayan öğrencimiz kalmayacak. Sarıyer Gençlik Merkezlerimizde üç adet robotik kodlama sınıflarını açtık. Çocuklarımızın günün eğitim koşullarına uygun bir şekilde eğitim görmesini sağlamak istiyoruz.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyemizin de ilçemize çok önemli hizmetleri oldu. Her konuda bizlerin yanında olan ve Sarıyerli komşularımızın sorunlarına çözüm üretmeye çalışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başkanımıza ve tüm İBB yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“PLANSIZ BİR METREKARE YER BIRAKMAYACAK, KOMŞULARIMIZIN HAK KAYBINA UĞRAMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Mahallelinin,  “Nasıl bir ilçe istiyoruz” sorusuna; güvenli, planlı, sosyal ve kültürel çalışmaların yapıldığı bir ilçe görmek istediği yanıtının verildiği toplantıda Başkan Aksu, komşularının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.  Mülkiyet, planlama, yolların asfaltlanması, parkların bakımı, yeni spor alanları, eğitim ihtiyaçları ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Aksu, şunları söyledi: Göreve gelmeden önce sürekli dile getirdiğim gibi ilçemizin en büyük sorunlarından mülkiyet ve planlama konusunda her zaman sizlerle birlikte hareket edeceğim. Geçtiğimiz dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde mülkiyeti İBB’ye ait olan yerlerin tapularının verilmesi için komşularımızın haklarını onlar kadar savundum. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz bu konuda üzerine düşeni yaptı ve komşularımız tapularına kavuştu. Dilerim tüm diğer kurum yetkilileri de bu konuda üzerine düşeni yapar. Hiçbir komşumuzun hak kaybına uğramasına izin vermeyeceğiz. Asfalt ve kaldırımların yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. İlçemiz çok geniş bir alana sahip. Dökülen asfalt çok ama görünmüyor. Okul ihtiyacınız, ulaşım, spor tesisi, parkların yenilenmesi ve diğer taleplerinizi ilgili başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz tek tek not etti. En kısa zamanda bu sorunlarınıza çözüm üreteceğiz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, bir sonraki toplantıda bulaşmak dileğiyle diyorum.

“Mahallemi Dinliyorum” toplantısına, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan yardımcıları Osman Demir, Cem Çetin, Nizamettin Günel, Sergül Doğan, Ayhan Gedik, Bayram Ali Baştan, birim müdürleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, ilçe yöneticileri, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkanvekili Meltem Yüce Pir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, Spor Kulübü yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.