“ENGELLİLER YAZ KAMPINDA” | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

“ENGELLİLER YAZ KAMPINDA”

24.08.2012
Türkiye’de nüfusun %12.29 u engelli olup, Sarıyer’de yaklaşık 35.000 dolayında engelli kişi yaşamaktadır. Bu kişilerin 5-6 bin kadarının özel ilgi gerektirecek derecede engelli olduğunu tahmin ediyoruz. Engelliye yardımcı olmak; ancak toplum yaşamına katmakla mümkün olduğu bilincindeyiz. Sosyal Belediyecilik anlayışı içinde, gerçek anlamda bunu hayata geçirme çabasıyla engelli ve ailelerini bir araya getirdi.

Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kilyos Sosyal Tesislerimizde iki devre halinde planladığımız “Engelli Yaz Kampı”nın I. devresi 24-29.08.2012 tarihleri arasında ve II. devresi 03-08.09.2012 tarihleri arasında yapılmıştır. Kamptan yaklaşık 300 engelli ve ailesi yararlanmıştır.

Sözde değil, özde hizmet anlayışında olan belediyemiz, tekerlekli sandalyeli engellilerin kumsalda rahat gidebilmeleri için ”ahşap düzenekli yol” ve ayrıca rahat denize girişlerini sağlayan “metal paralel düzenek” yapmıştır.

28 Ağustos 2012 Salı günü akşamı, Belediye Başkanımız Şükrü GENÇ, Başkan Yardımcılarımız, Meclis Üyelerimiz, Ortopedik Özürlüler Federasyon Başkanı aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Cemal MERDAN, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ ve birim müdürlerimizin katılımı ile “ENGELLİ MORAL GECESİ” düzenlenmiştir. Sürpriz sanatçıların yer aldığı gecede engelli ve aileleri gönlünce eğlendiler.

Ayrıca, Urfa’dan gelen 24 engelli ve ailesi de II.dönem kampımızda misafir edilmiştir. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan AYBER’e kamp hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirmişler ve Belediye Başkanına sunulmak üzere plaket vermişlerdir.

Sarıyer Belediyesi olarak “Her Şey Engelsiz Sarıyer İçin” ilkesini hayata geçirmek üzere çabamız devam edecek.