“Böyle Sevgi Görülmedi” | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

“Böyle Sevgi Görülmedi”

16.02.2013
Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları işbirliği kapsamında Yazar ile Öğrenciler buluştu.

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları işbirliği kapsamında Yazar ile Öğrencilerin Buluşması, 16 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 13:00’te Özel Natuk Birkan İlkokulu salonunda yapıldı.

Buluşma toplantısına Başkan Yardımcıları Adnan AYBER, Sevgi ATALAY ve Mehmet METİLLİ, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza ÖZTÜRK, Natuk Birkan İlkokulu Müdürü Selçuk DERECİ ve SAGEM Genel Koordinatörü İlhan DENİZ ile yazar Aytül AKAL katıldılar.

114 yayınlanmış kitabıyla çocukların dünyasını renklendiren yazar Aytül AKALSAGEM (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) ve İTÜ Geliştirme Vakfı’na bağlı Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu'nun ortak proje çalışmasında küçük okurlar ile bir araya geldi. Bu proje üniversite bağlı bir özel okul ile devlete bağlı bir kurumlar arasında yapılması açısından birçok özel okula örnek olması da amaçlanıyor. Projenin diğer amacı Sarıyer’deki çocuklarda okuma kültürünün yerleşmesine katkıda bulunmak.

Proje çerçevesince çocuklar 1,5 ay içerisinde Aytül AKAL'a ait “BABAM DUYMASIN” öykü kitabını okuyup; kitaptan ilham alarak karikatür çizerek, resimler yaparak kendi hikâyelerini yazdılar. Yazar Aytül AKAL ve öğrenciler proje kapsamında üretilen kısa filmde duygulu anlar yaşarken, bazı veliler ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Öykü kitabındaki bir hikâye ise öğrenciler tarafında tiyatrolaştırılarak seyircilere sergilendi. Sonrasında yazarla buluşan çocuklar, okumanın önemi ve “BABAM DUYMASIN” kitabı üzerine sohbet ettiler. Bu sırada “Bi Isırık Çikolata” ismindeki çikolata çocuk renkli elbisesi ve sepeti ile seyircilere ve yazarımıza çikolata ikramında bulundu.

Etkinliğin sonlarına doğru çocuklar Aytül AKAL'a kraliçe tacı takdim edip, yazara mektuplarını sundular. Etkinlik Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu'nun salonunu tıklım tıklım dolduran veliler ve çocuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Etkinlik bitiminde öğrenciler proje çerçevesince verilen kitapları yazara imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.