Uzmanlar Alzheimer hastalığını anlattı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Uzmanlar Alzheimer hastalığını anlattı

17.01.2012
Sarıyer Belediyesi ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu işbirliği ile düzenlenen “Lions Alzheimer Projesi” Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediyesi ve Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu işbirliği ile düzenlenen “Lions Alzheimer Projesi” Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirildi.

Nöroloji Uzmanı Dr. Gülüstü Kaptanoğlu ile İç hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Turan Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı proje, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Çağımızın en önemli hastalıklarından olan ve insan ömrünün uzaması sebebiyle yeni yeni tanınmaya başlanan  Alzheimer ve Demans (Bunama) hastalarının karşılaştığı sorunlar ve almaları gereken tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren uzman doktorlar, ilaç tedavisinin yanı sıra hasta yakınlarının vereceği ilgi ve şefkatin hastalar üzerinde yadsınamaz bir iyileştirici etkisi bulunduğunu, bu sebeple ailesinde bu tür hastalığa sahip kişilere karşı nasıl davranılması gerektiği yönünde bilgiler verdi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Mustafa Tok ve Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk’ünde katıldığı panelde bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Tok, düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederken; “Belediye olarak ‘Yaşam Evleri’miz ve psikolog doktorlarımız ile hasta yakınlarına her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi.

Hasta yakınlarının sık karşılaştığı sorunların dile getirildiği ve yöneltilen soruların uzmanlar tarafından cevaplandırıldığı panelde son olarak Başkan Yardımcısı Adnan Ayber kısa bir konuşma yaptı. Ayber, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ettiği konuşmasında, herkesi yaşlı insanlara karşı hoş görülü ve anlayışlı olmaya çağırarak özellikle Alzheimer ve Demans hastalarına karşı daha duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Mustafa Tok’a “Lions Alzheimer Projesi” ne yapmış oldukları desteklerden dolayı birer plaket veren Lions 118-T yöneticileri, konuşmacı olarak katılan Dr. Gülüstü Kaptanoğlu ve Doç.Dr. Ahmet Turan Işık’a da birer çiçek ve plaket verdiler.